Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα BMW X4 με ισχύ από 135 kW/184 hp έως 230 kW/313 hp - Οι τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου (+photo gallery)

Η νέα BMW X4 (κατανάλωοη μικτού κύκλου: 8,3-5,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193-130* g/km) συνδυάζει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της επιτυχημένης οικογένειας BMW X με τη σπορ φινέτσα ενός κλασικού coupe, εισάγοντας τη μοναδική φιλοσοφία Sports Activity Coupe στην premium μεσαία κατηγορία. Η 'εκλεκτή' καταγωγή της επιβεβαιώνεται από μία ευρεία γκάμα κινητήρων υψηλών επιδόσεων, το σύστημα AWD xDrive και μία αποκλειστική γκάμα στάνταρ εξοπλισμού που περιλαμβάνει variable sport steering, Performance Control και σπορ δερμάτινο τιμόνι με paddles για αλλαγές σχέσεων.

Εξωστρεφής και δυναμική παρουσία.
Η νέα BMW X4 βασίζεται στο τεχνικό πρότυπο της BMW X3, αλλά αποπνέει έναν πολύ ιδιαίτερο σπορ χαρακτήρα και ανεβάζει τον πήχη στις δυναμικές επιδόσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο...
παρατηρώντας το νέο μοντέλο από μπροστά. Οι μεγάλοι αεραγωγοί που τοποθετούνται στα εξωτερικά άκρα του εμπρός τμήματος και οι χαρακτηριστικές γραμμές στην εμπρός ποδιά βοηθούν τη BMW X4 - με τους δίδυμους προβολείς που αποτελούν στοιχείο ταυτότητας BMW και τους εμπρός προβολείς ομίχλης (και τα δύο προαιρετικά με τεχνολογία LED) - να μεγιστοποιήσει την οπτική παρουσία της στο δρόμο. Η οροφή φτάνει σε μέγιστο ύψος πάνω από τα εμπρός καθίσματα και κατεβαίνοντας σβήνει ομαλά στο τελείωμα της πίσω πόρτας, ακολουθώντας τη γραμμή ενός κλασικού, σπορ coupe. Η χαρακτηριστική μεσαία γραμμή που διατρέχει το πλαϊνό τμήμα όλων των BMW χωρίζεται στα δύο στην X4. Το πρώτο κομμάτι ανεβαίνει δυναμικά από τους θόλους των εμπρός τροχών προς τις λαβές των πίσω θυρών, ενώ το δεύτερο οδηγεί το βλέμμα στα μυώδη, ανάγλυφα πίσω φτερά. Το πίσω τμήμα, που πλαισιώνεται από πίσω φώτα LED σχήματος L σε μία αποκλειστική σχεδίαση X4 θυμίζοντας διαχύτη ομοίως υπογραμμίζει τις έξοχες δυναμικές ικανότητες της νέας BMW X4 - πριν κάνει ξεκινήσει.

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται 20 mm χαμηλότερα σε σχέση με τη BMW X3. Σε συνδυασμό με τη 'διθέσια εμφάνιση' του πίσω τμήματος, αυτή η σχεδίαση τονίζει τον coupe χαρακτήρα της νέας BMW στο κομψό και αποκλειστικό εσωτερικό. Ταυτόχρονα, η X4 προσφέρει πλούσια ευρυχωρία για 4 έως 5 άτομα και - χάρη στη στάνταρ διαιρούμενη πλάτη (40:20:40) των πίσω καθισμάτων - εντυπωσιακή ευελιξία καμπίνας. 


Απαράμιλλη ισχύς σε συνδυασμό με πολιτισμένη λειτουργία.
Με ένα μοντέλο γεμάτο ζωντάνια όπως η νέα BMW X4, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel της οικογένειας BMW EfficientDynamics, με ισχύ από 135 kW/184 hp έως 230 kW/313 hp. Όλες οι μονάδες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU6. Η προηγμένη τεχνολογία BMW TwinPower Turbo υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση. Για παράδειγμα, ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας της BMW X4 xDrive35i (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 10.7/6.9/8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193 g/km) αποδίδει 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Η BMW X4 xDrive35i επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 5,5 δευτ. Εξίσου ισχυρή και αποδοτική είναι η BMW X4 xDrive35d (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 6.7/5.5/6.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 157 g/km). Ο τρίλιτρος, εν σειρά εξακύλινδρος αποδίδει 230 kW/313 hp και μέγιστη ροπή 630 Nm. Η BMW X4 xDrive35d επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα. Ο δίλιτρος diesel νέας γενιάς της BMW X4 xDrive20d (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 5.8-5.4*/5.1-4.8*/5.4-5.0* l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141-131* g/km) με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic θέτει πρότυπα στην οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Ο τετρακύλινδρος αποδίδει 140 kW/190 hp και ροπή 400 Nm.

BMW EfficientDynamics: η οδηγική απόλαυση συναντά την οικονομία καυσίμου.
Το ασυναγώνιστο τεχνολογικό πακέτο BMW EfficientDynamics ελαχιστοποιεί επίσης την κατανάλωση και τους ρύπους στην BMW X4. Περιλαμβάνει Auto Start Stop και λειτουργία coasting (με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο), Brake Energy Regeneration και on-demand λειτουργία περιφερειακών συστημάτων, διασφαλίζοντας αξιοσημείωτη περιβαλλοντική συμβατότητα με μέγιστη οδηγική απόλαυση. Προαιρετικά και για αύξηση της απόδοσης διατίθενται ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης τέταρτης γενιάς, που μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε ορισμένες εκδόσεις της BMW X4 κατά 7 g/km επιπλέον.

* Τιμές με προαιρετικά ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης σε 17άρες ζάντες αλουμινίου 306 στυλ Streamline.

BMW ConnectedDrive: Υπηρεσίες & Εφαρμογές και συστήματα υποστήριξης.
Τα χαρακτηριστικά του BMW ConnectedDrive που διατίθενται για τη νέα X4 επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την ηγετική θέση της BMW στη διασύνδεση οδηγού, οχήματος και έξω κόσμου.

Από τα πλέον αξιόλογα στη νέα BMW X4 είναι η έγχρωμη BMW Head- Up Display, η αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας High Beam Assistant, και το σύστημα υποστήριξης Driving Assistant Plus που περιλαμβάνει Lane Departure Warning, Active Cruise Control με Stop & Go, προληπτική προστασία πεζών και ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης Collision Warning, που ενεργοποιεί τα φρένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Τέλος, με προαιρετικές επιλογές των ConnectedDrive Services, οι οδηγοί απολαμβάνουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως Real Time Traffic Information (RTTI), Concierge Service και Remote Services. Facebook, Twitter, AUPEO! internet radio και μουσικές πλατφόρμες όπως Napster και Deezer έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί για χρήση στο αυτοκίνητο και εύκολη πρόσβαση.

Περισσότερες πληροφορίες νια τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στην παρακάτω οδηγία: "Leitfaden Qber Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (Οδηγία για κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος νέων επιβατών αυτοκινήτων), που διατίθεται σε όλο το Δίκτυο Εμπόρων, από τη Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth- Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at h^p://www.dat.de/en/o^ers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. LeitfadenCO2 (GuidelineCO2) (PDF - 2.7 MB) 

2. Σχεδίαση και λειτουργικότητα.
Δυναμική παρουσία μέσα από μία νέα

Η νέα BMW X4 προσφέρει στην premium μεσαία κατηγορία μία πρώτη γεύση της φιλοσοφίας Sports Activity Coupe. Όπως η επιτυχημένη και ακόμα μοναδική BMW X6, η οποία έχει πουλήσει 250.000 μονάδες, η νέα X4 έχει μία απαράμιλλη και αμίμητη παρουσία στο δρόμο. Οπτικά, συνδυάζει αριστοτεχνικά το δυναμικό χαρακτήρα ενός Sports Activity Vehicle (SAV) με τη σπορ φινέτσα ενός κλασικού coupe.

Μοναδική έκφραση γνήσιας οδηγικής απόλαυσης.
Η νέα BMW X4 μπορεί να βασίζεται στο τεχνικό πρότυπο της BMW X3, αλλά αντικρίζοντάς την, διαπιστώνεις ότι αποπνέει μία δική της δυναμική προσωπικότητα που ξεχειλίζει από ζωντάνια. Με μήκος 4,671 mm, είναι μόλις 14 mm μακρύτερη από την X3, ενώ απέχει από το έδαφος 36 mm λιγότερο (ύψος: 1.624 mm) και εντυπωσιάζει με τις τέλεια ισορροπημένες αναλογίες και τον ξεχωριστό χαρακτήρα της. Οι μεγάλοι αεραγωγοί στα εξωτερικά άκρα του εμπρός τμήματος και οι ακριβείς χαρακτηριστικές γραμμές στην εμπρός ποδιά χαρίζουν στη BMW X4 σφρίγος και ευελιξία. Η σχεδίαση αυτή χαμηλώνει το οπτικό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, φέρνοντάς το πιο κοντά στο δρόμο, προδίδοντας έτσι τις δυναμικές επιδόσεις του. Η οπτική εντύπωση επιτείνεται από τους προβολείς ομίχλης που τοποθετούνται κάτω από τους χαρακτηριστικούς δίδυμους προβολείς (και οι δύο διατίθενται προαιρετικά με τεχνολογία LED). Η διάταξη αυτή προσδιορίζει την εντυπωσιακή φυσιογνωμία ("three-eyed" face) όλων των μοντέλων BMW X.

Η τύπου coupe οροφή της BMW X4 φτάνει σε μέγιστο ύψος πάνω από τα εμπρός καθίσματα, υποδηλώνοντας τον παραδοσιακό, οδηγοκεντρικό χαρακτήρα των αυτοκινήτων BMW, πριν 'κατηφορίσει' ομαλά προς το τελείωμα της πίσω πόρτας. Οι επιμήκεις γραμμές τονίζουν το σπορ coupe χαρακτήρα της X4. Η σχεδιαστική μοναδικότητα της BMW X4 ενισχύεται με τη φρέσκια ερμηνεία της γνώριμης, μεσαίας γραμμής που διατρέχει το πλαϊνό τμήμα των μοντέλων BMW, και για πρώτη φορά χωρίζεται στα δύο. Το πρώτο κομμάτι ανεβαίνει δυναμικά από τους θόλους των εμπρός τροχών προς τις λαβές των πίσω θυρών, υπογραμμίζοντας τις άριστες δυναμικές ικανότητες της BMW X4, ενώ το δεύτερο τονίζει το δυναμικό ανάγλυφο των πίσω φτερών.

Οι αεροδυναμικές κολόνες C - που συμπληρώνονται από τα μυώδη πλευρά - υιοθετούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία όπως και το φαρδύ και χαμηλωμένο πίσω τμήμα που υπενθυμίζει σε οδηγό και επιβάτες τις σπορ επιδόσεις της νέας BMW X4 πριν καν μπουν στο αυτοκίνητο.


Σπορ και αποκλειστικό εσωτερικό.
Το εσωτερικό της νέας BMW X4 είναι μία αρμονική σύνθεση σπορτίφ στυλ και αποκλειστικότητας. Το αμάξωμα της X4 βρίσκεται 36 mm πιο κοντά στο δρόμο συγκριτικά με της BMW X3. Οδηγός και συνοδηγός κάθονται κατά 20 mm χαμηλότερα και οι πίσω επιβάτες κατά 28 mm αντίστοιχα, στοιχείο που δημιουργεί την αίσθηση ενός κλασικού, σπορ coupe. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από το σχεδιασμό των πίσω καθισμάτων που, αν και δίνουν την εικόνα δύο ατομικών καθισμάτων, εν τούτοις μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τρεις επιβάτες. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο χώρος αποσκευών (500-1.400 L), με χωρητικότητά που χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως χάρη στο στάνταρ διαιρούμενο σύστημα πίσω καθισμάτων (40:20:40). Η καθημερινή χρηστικότητα αυξάνεται από το στάνταρ αυτόματο άνοιγμα της πίσω πόρτας. Για μεγαλύτερη άνεση, η πίσω πόρτα διατίθεται προαιρετικά με Smart Opener, για άνοιγμα με μία κίνηση του ποδιού. Όλες οι εκδόσεις BMW X4 εφοδιάζονται με Radio Professional με iDrive Controller και κεντρική οθόνη. Στοιχεία που συμβάλλουν στην άψογη εργονομία της καμπίνας της νέας BMW X4 είναι η επιφάνεια αφής του νέου iDrive Touch Controller (σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Navigation System Professional), για να μπορούν οι χρήστες να εισάγουν κείμενα δια της αφής - έναν προορισμό πλοήγησης για παράδειγμα.

Η premium ποιότητα και πολυτέλεια της καμπίνας υπογραμμίζονται από επίλεκτα υλικά, διακριτικά μεταλλικά στοιχεία, εμφάνιση high-gloss black- panel (σε μοντέλα με διζωνικό, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού) και αλουμινένιες διακοσμητικές λωρίδες στην ξύλινη επένδυση. Η μοναδικότητα της BMW X4 επιβεβαιώνεται και από το επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού που είναι πλουσιότερο από αυτό της BMW X3. Η BMW X4 διατίθεται στάνταρ με αυτόματο άνοιγμα πίσω πόρτας, σπορ δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (paddles) (δεν διατίθεται για τη X4 xDrive20d με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο), σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού (variable sport steering), Performance Control και Park Distance Control πίσω.
Πακέτο M Sport και xLine για πρόσθετη εξατομίκευση.

Το πακέτο M Sport προβάλλει ακόμα περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα της BMW X4. Ένα στοιχείο του M Sport είναι το πακέτο M Aerodynamics, που δημιουργεί για τη BMW X4 μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η έκδοση BMW Individual High-gloss Shadow Line δίνει περαιτέρω έμφαση στο μοναδικό χαρακτήρα του Sports Activity Coupe, ενώ το σπορ σετάρισμα της ανάρτησης προάγει την έννοια της οδηγικής απόλαυσης.

Έξι επίλεκτες αποχρώσεις (συμπεριλαμβανομένης της νέας μεταλλικής Melbourne Red), τέσσερις ειδικές διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού, σπορ καθίσματα με διάφορες εκδόσεις ταπετσαρίας - υφασμάτινες/δερμάτινες και αμιγώς δερμάτινες, επένδυση οροφής BMW Individual σε Anthracite, δερμάτινο τιμόνι M , διακοσμητικά μαρσπιέ M , υποπόδιο οδηγού M και ζάντες αλουμινίου 18, 19 ακόμα και 20 ιντσών αποκλειστικές για M αποτελούν τις τελικές πινελιές σε μία premium εμφάνιση.
Πέρα από την πλούσια και ποιοτική συλλογή αποχρώσεων, ζαντών αλουμινίου, εκδόσεων ταπετσαριών, εσωτερικού διακόσμου και διακοσμητικών λωρίδων για τα οποία φημίζεται η BMW, το πακέτο εξοπλισμού xLine προσφέρει στους πελάτες της BMW X4 την ευκαιρία να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στον 'Χ' χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από δύο αποκλειστικές εκδόσεις ζαντών αλουμινίου σε διάσταση 18 ή 19 ιντσών, έξι εκδόσεις ταπετσαριών από ύφασμα και δέρμα και μία ειδική διακοσμητική λωρίδα. 

 Κινητήρια σύνολα. information Εξαιρετικές επιδόσεις
Το πρώτο Sports Activity Coupe στην premium μεσαία κατηγορία επιδεικνύει άριστα διαπιστευτήρια και στον τομέα των κινητήρων συνόλων. Διατίθενται τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel ήδη από το λανσάρισμα της νέας BMW X4. Όλες οι κινητήριες μονάδες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU6 και υπόσχονται κορυφαία οδηγική απόλαυση. Το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 135 kW/184 hp έως 230 kW/313 hp. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo εγγυάται εξαιρετικές επιδόσεις, με μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Ισχυροί και 'πολιτισμένοι' βενζινοκινητήρες.
Οι προηγμένοι βενζινοκινητήρες της νέας BMW X4 υιοθετούν High Precision Direct Injection, μεταβλητό έλεγχο εκκεντροφόρων Double-Vanos και πλήρως μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων Valvetronic. Οι τεχνολογίες αυτές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τον υψηλόστροφο χαρακτήρα ενός ακόμα μοντέλου BMW σε συνδυασμό με εξαιρετική ισχύ, πολιτισμένη λειτουργία και εντυπωσιακή απόδοση. Οι βενζινοκινητήρες της νέας BMW X4 ανεβάζουν τον πήχη με έναν απαράμιλλο συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων και μειωμένων επιπέδων κατανάλωσης και ρύπων. Οδηγοί με σπορ φιλοδοξίες θα ενθουσιαστούν από την έκδοση X4 xDrive35i. Ο τρίλιτρος straight-six βενζινοκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp μεταξύ 5.800 και 6.400 rpm με μέγιστη ροπή 400 Nm μεταξύ 1.200-5.000 rpm. Αυτή είναι αρκετή για να επιταχύνει τη X4 xDrive35i από 0 στα 100 km/h σε 5,5 δευτ. και μέχρι την τελική ταχύτητα των 247 km/h. Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, η X4 xDrive35i διατηρεί την κατανάλωση στα 8,3 lit/100 km, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 193 g/km. Ακόμα πιο αποφασιστικός δείχνει ο υπερτροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος 180 kW/245 hp της

BMW X4 xDrive28i (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 9.3- 8.7*/6.3-5.9*/7.4-7.0* l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 172¬162* g/km), που συνδυάζεται με οκτατάχυτο Steptronic στάνταρ για την παραγωγή μέγιστης ροπής 350 Nm, με επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,4 δευτ.. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας της BMW X4 xDrive20i (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 9.2-8.7*/6.3-5.9*/7.3-6.9* l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 171-161* g/km) με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic αποδίδει 135 kW/184 hp στις 5.000 - 6.250 rpm με διαθέσιμη ροπή 270 Nm μεταξύ 1.250 και 4.500 rpm. Σαν αποτέλεσμα, η X4 xDrive20i επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,1 δευτ.

* Τιμές με προαιρετικά ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης σε 17άρες ζάντες αλουμινίου 306 στυλ Streamline.

Ισχυροί κινητήρες diesel: 0 - 100 km/h σε 5,2 δευτ.

Η BMW X4 xDrive35d θεωρείται αντάξιο μέλος μιας δυναμικής ελίτ. 

Ο βελτιστοποιημένος 3.0 l diesel αποδίδει 230 kW/313 hp στις 4.400 rpm με διαθέσιμη μέγιστη ροπή 630 Nm μεταξύ 1.500 και 2.500 rpm. Με στάνταρ Launch Control, η X4 xDrive35d επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,2 δευτ. μέχρι την τελική ταχύτητα των 247 km/h. Πρόκειται για εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά η X4 xDrive35d εντυπωσιάζει επίσης με τη χαμηλή κατανάλωση των 6.0 lit/100 km και εκπέμπει μόλις 157 g CO2 /km. Ο πιο εξελιγμένος τρίλιτρος, εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της BMW X4 xDrive30d (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 6.6- 6.2 /5.7-5.4*/6.1-5.7* l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159¬149* g/km) έχει ακόμα δυναμικότερες διαθέσεις. Με ισχύ 190 kW/258 hp στις 4.000 rpm και μέγιστη ροπή 560 Nm διαθέσιμη μεταξύ 1.500 και 3.000 rpm, επιταχύνει από 0 στα 100 km/h στον εκπληκτικό χρόνο των 5,8 δευτ. Η BMW X4 xDrive20d αντλεί ισχύ από ένα νέο, δίλιτρο diesel με αλουμινένια δομή, που πετυχαίνει πίεση ψεκασμού 2.000 bar χάρη στον άμεσο ψεκασμό common rail με ηλεκτρομαγνητικά μπεκ. Το προηγμένο σύνολο αποδίδει 140 kW/190 hp στις 4.000 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm. Έτσι, η X4 xDrive20d επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,0 δευτ. μόλις. Και σε συνδυασμό με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, καταναλώνει 5,4-5,0* lit/100 km και γίνεται σημείο αναφοράς στις εκπομπές CO2 με 141-131* g/km.

Ευφυές σύστημα AWD με οκτατάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic.
Όλα τα μοντέλα X4 υιοθετούν σπορ σετάρισμα ανάρτησης και διατίθενται με ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive με στάνταρ Performance Control. Αυτό διασφαλίζει την κατανομή ισχύος μεταξύ των πίσω τροχών σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις, κάτι που βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση, το στρίψιμο και την κατευθυντική ευστάθεια. Σε συνεργασία με το στάνταρ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιαμού (variable sport steering) , τα συστήματα αυτά επιτρέπουν στη BMW X4 να προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, πιο σπορ ακόμα και από της BMW X3. Μία ένδειξη κατάστασης xDrive στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display) χρησιμοποιεί τρισδιάστατα γραφικά για τη συνεχή ενημέρωση του οδηγού σχετικά με τις διαμήκεις και εγκάρσιες κλίσεις του αμαξώματος. Με σύστημα πλοήγησης, όλα τα μοντέλα BMW X4 διαθέτουν επίσης πυξίδα στο ταμπλό οργάνων. 

Η BMW X4 xDrive20d διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με εξατάχυτο μηχανικό ή οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ η X4 xDrive20i προσφέρεται μόνο με οκτατάχυτο Steptronic. Οι υπόλοιπες X4 διατίθενται με οκτατάχυτο σπορ Steptronic στάνταρ. Σε όλα τα αυτόματα μοντέλα, οι σχέσεις αλλάζουν επίσης μέσω των σχετικών χειριστηρίων (paddles) του σπορ τιμονιού.

BMW EfficientDynamics:
Το ECO PRO mode και η λειτουργία coasting μειώνουν την κατανάλωση. Περαιτέρω μειώσεις της κατανάλωσης επιτυγχάνονται με ECO PRO mode (επιλέγεται μέσω του διακόπτη Driving Experience Control), ECO PRO Route και τη λειτουργία coasting του οκτατάχυτου Steptronic. Προαιρετικά, διατίθενται ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης τέταρτης γενιάς σε συνδυασμό με 17άρες ζάντες αλουμινίου Streamline style 306 που μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά 7 g/km επιπλέον.

Υποδείξεις μέσω Proactive Driving Assistant.
Το καινοτόμο BMW Proactive Driving Assistant παρέχει πρόσθετες δυνατότητες για οικονομία καυσίμου. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί δεδομένα διαδρομών από το σύστημα πλοήγησης για την έγκαιρη αναγνώριση καταστάσεων που απαιτούν μείωση της ταχύτητας - π.χ. σε εισόδους πόλεων και χωριών, όρια ταχύτητας, κλπ. - και εκδίδει κατάλληλες υποδείξεις. 

BM7a 4. BMW ConnectedDrive.
Με την τεχνολογία BMW ConnectedDrive, η BMW ανοίγει νέους δρόμους στη διασύνδεση οδηγού, οχήματος και έξω κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Η νέα BMW X4 επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι το BMW ConnectedDrive βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Υποστήριξη οδηγού και Υπηρεσίες & Εφαρμογές.
Πρόσθετη ασφάλεια και μεγαλύτερη άνεση στη BMW X4 προσφέρει η προαιρετική, έγχρωμη Head-Up Display, που προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες οδήγησης και τις ενδείξεις των συστημάτων υποστήριξης στο πεδίο ορατότητας του οδηγού σε υψηλή ανάλυση. Επιπλέον, η τελευταία γενιά του Navigation System Professional με καθοδήγηση διαδρομής ECO PRO συνεργάζεται τώρα με το iDrive Touch Controller, το οποίο έχει επιφάνεια αφής για εύκολη εισαγωγή κειμένων - π.χ. προορισμός πλοήγησης - δια της αφής. Η ασφάλεια και άνεση αυξάνονται επιπλέον με χαρακτηριστικά όπως αντιθαμβωτική λειτουργία της Μεγάλης Σκάλας Φώτων - High Beam Assistant, Driving Assistant Plus με Pedestrian & Collision Warning με City Braking function, Active Cruise Control με Stop & Go και Lane Departure Warning. Προαιρετικά διατίθενται Lane Change Warning, Surround View και Parking Assistant, που κατευθύνει αυτόνομα το αυτοκίνητο σε χώρους στάθμευσης παράλληλα με το δρόμο. Το BMW ConnectedDrive Services επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως η AUPEO! (προσωπικό ιντερνετικό ραδιόφωνο) ή Deezer (μουσική πλατφόρμα) και σε καινοτόμες υπηρεσίες μετακίνησης μέσω μιας ενσωματωμένης κάρτας SIM. Η υπηρεσία Concierge Service συνδέει το αυτοκίνητο με ένα BMW Call Centre, παρέχοντας τη δυνατότητα κράτησης τραπεζιού σε εστιατόριο ή καθοδήγησης στο πλησιέστερο εφημερεύον φαρμακείο. Οι Υπηρεσίες Remote Services και Real Time Traffic Information (RTTI) αυξάνουν επίσης τα επίπεδα άνεσης μέσα στο αυτοκίνητο. Το Online Entertainment παρέχει άμεση πρόσβαση σε μουσικές υπηρεσίες όπως rara ή Napster που περιλαμβάνουν εκατομμύρια μουσικά κομμάτια καθώς και σε audiobooks.

Η λειτουργία Intelligent Emergency Call, προάγει την ασφάλεια σε άλλο επίπεδο. Ενεργοποιείται αυτόματα ή χρησιμοποιείται μηχανικά. Μόλις οι αισθητήρες σύγκρουσης αναφέρουν ενεργοποίηση αερόσακου, το σύστημα αποστέλλει τη θέση του οχήματος (με ακρίβεια μέτρου) και όλες τις βασικές πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο BMW Call Centre μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM, το οποίο κινητοποιείται για αποστολή γρήγορης και αποτελεσματικής βοήθειας στον τόπο του ατυχήματος.

Τεχνικές προδιαγραφές BMW X4.

 










































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...