Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Alfa Romeo 4C θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας του WTCC

Η Alfa Romeo 4C επιλέχθηκε από την Eurosport Events ως αυτοκίνητο ασφαλείας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WTCC της FIA για ολόκληρη τη σεζόν του 2014. Έτσι, το πολυβραβευμένο κουπέ θα είναι παρόν με μια ειδική εμφάνιση στις πίστες του WTCC από τον πρώτο αγώνα, που θα γίνει στο αυτοκινητοδρόμιο Moulay El Hassan του Marrakech στο Μαρόκο στις 12 και 13 Απριλίου.

Η αναγνώριση αυτή συνδέεται με το σημαντικό Μεγάλο Βραβείο για το Πιο Όμορφο Αυτοκίνητο του 2013 στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το μικρό υπεραυτοκίνητο ήταν ο νικητής σε μια ψηφοφορία που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στον ιστότοπο του Eurosport, που οργανώνει και προβάλλει το WTCC της FIA.

Σχεδιασμένη από την Alfa Romeo και κατασκευασμένη στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena, η Alfa Romeo 4C είναι το σύγχρονο έμβλημα της μάρκας και αντιπροσωπεύει την πραγματική ουσία ενός σπορ αυτοκινήτου με το DNA της Alfa Romeo: επιδόσεις, ιταλικό στιλ και τεχνολογική υπεροχή, προσφέροντας τη μέγιστη οδηγική ικανοποίηση με πλήρη ασφάλεια.

Το γοητευτικό διθέσιο κουπέ με τον κινητήρα στο κέντρο και την πίσω κίνηση είναι μια πραγματική οδηγική μηχανή χωρίς συμβιβασμούς, που ακριβώς στο περιβάλλον της πίστας είναι που αποδίδει το μέγιστο του δυναμικού της, εκεί όπου η ταχύτητα, οι μικρές αποστάσεις επιβράδυνσης και η εγκάρσια επιτάχυνση είναι μεγάλης σημασίας για την επίτευξη εξαιρετικών χρόνων: 0 - 100 χλμ./ώρα σε 4,5'', μέγιστη ταχύτητα 258 χλμ./ώρα, μέγιστη επιβράδυνση της τάξης του 1,2 g και πλευρικές επιταχύνσεις που φτάνουν μέχρι το 1,1 g. Όλα αυτά χάρη και σε μία βέλτιστη κατανομή βάρους -40% στον μπροστινό άξονα και 60% στον πίσω- κι ένα λόγο βάρους/ισχύος κάτω από τα 4 κιλά/ίππο.

Αυτές οι κορυφαίες επιδόσεις οφείλονται επίσης στο συνδυασμό του νέου βενζινοκινητήρα τούρμπο 1750 των 240 ίππων με τον άμεσο ψεκασμό στα 200 bar, του κιβωτίου διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT νέας γενιάς και του προηγμένου επιλογέα Alfa DNA με τη νέα επιλογή Race. Ο αλουμινένιος τετρακύλινδρος 1750 με τον άμεσο ψεκασμό στα 200 bar έχει εξαιρετική απόδοση: Η ροπή και η ειδική ισχύς δημιουργούν νέα ρεκόρ σ' αυτόν τον κινητήρα, με 200 Nm/l και 137 ίππους/l αντίστοιχα.

Το υπεραυτοκίνητο της Alfa Romeo είναι κατά συνέπεια το τέλειο αυτοκίνητο για να παίξει το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας στο WTCC, που οργανώνεται και προβάλλεται από τη Eurosport Events. Το WTCC αποτελείται από 12 γύρους σε 4 ηπείρους και, σύμφωνα με την παράδοση, θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα στην πίστα Da Guia του Macao στις 16 Νοεμβρίου. Και οι 24 αγώνες θα προβληθούν σε ζωντανή μετάδοση από τα κανάλια Eurosport και Eurosport 2.

Το πλήρες πρόγραμμα του FIA WTCC toy 2014 είναι το εξής:


12-13 Απριλίου Μαρόκο Moulay El Hassan Circuit
19-20 Απριλίου Γαλλία Paul Ricard Circuit
3-4 Μαΐου Ουγγαρία Hungaroring
10-11 Μαΐου Σλοβακία Slovakia Ring
24-25 Μαΐου Αυστρία Salzburgring
7-8 Ιουνίου Ρωσία Moscow Raceway
21-22 Ιουνίου Βέλγιο Circuit de Spa-Francorchamps
2-3 Αυγούστου Αργεντινή Autódromo Termas de Río Hondo
13-14 Σεπτεμβρίου ΗΠΑ Sonoma Raceway
11-12 Οκτωβρίου Κίνα Shanghai International Circuit
25-26 Οκτωβρίου Ιαπωνία Japan
14-16 Νοεμβρίου Μακάο Da Guia Circuit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...