Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο SKODA Rapid –Πρώτη Επίσημη Παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2012» 20-28 Οκτωβρίου (+photo gallery)

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2012 – Η SKODA συνεχίζει αποφασιστικά την επιθετική προϊοντική πολιτική της παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στα πλαίσια της έκθεσης Αυτοκίνηση -που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο από τις...
20-28 Οκτωβρίου- το νέο της εκπρόσωπο στη μεσαία κατηγορία, το νέο SKODA Rapid, λίγους μόλις μήνες μετά από την παρουσίαση του Citigo, του νέου της αυτοκινήτου πόλης. Το Rapid επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο στο διπλασιασμό των πωλήσεων της SKODA και θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά παράλληλα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές το Δεκέμβριο του 2012.

Εντυπωσιάζει με τους πολύ μεγάλους για τη κατηγορία του χώρους, την άριστη σχέση αξίας/τιμής, την ενεργητική και παθητική ασφάλειά του καθώς και για την γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων του. “Το κατάλληλο αυτοκίνητο στον κατάλληλο χρόνο” σχολιάζει χαρακτηριστικά ο CEO της SKODA AUTO, Dr. Winfried Vahland. Και συνεχίζει δηλώνοντας ότι το νέο SKODA Rapid “θέτει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων. Προσφέρει απλόχερα τους μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει όμορφο και κομψό σχεδιασμό. Εντυπωσιάζει με τις έξυπνες λύσεις που ενσωματώνει, την τεχνολογία αιχμής, την ποιότητα κατασκευής και τους χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες του”.


SKODA Rapid – Το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda με το νέο εταιρικό σχεδιασμό.
Ενσωματώνει πλήρως όλα τα στοιχεία της νέας εταιρικής σχεδίασης που θα χαρακτηρίζει και τα επόμενα νέα μοντέλα της SKODA. “Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Μάρκας μας που από την πρώτη ματιά εκπέμπει έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό, με εμφανή την υψηλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης καθώς και στοιχεία που τονώνουν το συναίσθημα”, σχολιάζει ο Eckhard Scholz, μέλος του Δ.Σ της Skoda Auto, υπεύθυνος για την Τεχνική Εξέλιξη.

Τέλειες αναλογίες, καθαρές σχεδιαστικά επιφάνειες και έντονα χαραγμένες γραμμές “τρέχουν” το αμάξωμα, δημιουργώντας συνολικά μια ελκυστική εμφάνιση. Το μπροστινό μέρος αναδεικνύει τη νέα φιλοσοφία σχεδιασμού της Skoda. Το νέο σήμα της Μάρκας τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένη θέση του μπροστινού καπώ και όχι πλέον στη μάσκα, το σχήμα της οποίας είναι πλέον πλατύτερο. Ένα πλαίσιο χρωμίου περιβάλλει περιμετρικά τις πυκνές κάθετες λωρίδες της που εξασφαλίζουν τον αποτελεσματικό εξαερισμό του κινητήρα. Νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα που συμπληρώνουν τον επιθετικό σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος.

Η πλαϊνή όψη του αυτοκινήτου αναδύει έντονο συναίσθημα λόγω του πολύ μεγάλου μεταξονίου και του κουπέ σχεδιασμού του. Η επικλινής γραμμή που τρέχει το αμάξωμα από το μπροστινό στο πίσω μέρος οριοθετεί έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό φωτός και σκίασης. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σχεδιάσθηκε με κύριο γνώμονα όχι μόνο τη λειτουργικότητά του αλλά και ως μέρος της νέας σχεδιαστικής προσωπικότητας του αυτοκίνητου. Τα πίσω φωτιστικά σώματα συνεχίζουν να διαγράφουν το γράμμα “C” όταν είναι αναμμένα και να αγκαλιάζουν, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σήμα της Μάρκας ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν μοναδική αναγνωρισιμότητα.



Οι εσωτερικοί χώροι του Rapid εκπλήσσουν σε σχέση με τις εσωτερικές του διαστάσεις ( μήκος 4.48m και πλάτος 1.7m). Οι πέντε επιβάτες του θα έχουν μοναδική άνεση και ευκολίες ενώ για τις αποσκευές τους φροντίζει ο “αχανής” χώρος αποσκευών που ξεπερνά τα 550 lt. Δύο (2) κινητήρες πετρελαίου και πέντε (5) βενζίνης αποτελούν την κινητήρια δύναμη και θα συνοδεύονται είτε με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων. Για την αγορά μας ξεχωρίζουν οι κινητήρες βενζίνης 1.2 TSi/86hp, 1.2TSi/ 105hp και 1.4 TSi/122hp ενώ στους κινητήρες πετρελαίου ο 1.6 TDi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις των 90 και 105 ίππων.

Το νέο SKODA Rapid πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι στα τέλη Σεπτέμβριου, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ελληνική αγορά αναμένεται στα τέλη της χρονιάς. Με το νέο Rapid η Skoda στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης στα οικογενειακά αυτοκίνητα όπου οι χώροι, η τεχνολογία, η ποιότητα κατασκευής και η υψηλή σχέση αξίας/τιμής αποτελούν τα βασικά κριτήρια επιλογής.

PHOTO GALLERY



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...