Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Seat παρουσίασε το νέο Leon και αποκάλυψε το νέο λογότυπο της εταιρείας

Ο Πρόεδρος της SEAT S.A., James Muir στα πλαίσια της βραδιάς που διοργάνωσε το Volkswagen Group στις 26/09/2012 με την ευκαιρία της έναρξης της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι, παρουσίασε το νέο Leon και αποκάλυψε ταυτόχρονα το νέο λογότυπο της εταιρείας δηλώνοντας: «Το νέο Leon, ένα αυτοκίνητο που δεν απαιτεί κανέναν συμβιβασμό από τους καταναλωτές, θα είναι το πρώτο μοντέλο SEAT που θα φέρει το νέο εταιρικό μας λογότυπο. Το νεό λογότυπο της SEAT αντικατοπτρίζει την...
δέσμευση μας για καθαρό, ακριβή σχεδιασμό και απαράμιλλη μηχανική υπεροχή».

ΝΕΟ LEON
Τοποθετημένο στην ιδιαίτερα έντονα ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων hatchback, το νέο Leon είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που αντιπροσωπεύει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της SEAT, όπως αυτή παρουσιάστηκε στα πρωτότυπα μοντέλα IBE, IBX και IBL . Το νέο Leon θα διαθέτει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που θα προσφέρει πλήρη φώτα LED. Το εσωτερικό είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του οδηγού και διαθέτει υψηλό επίπεδο κατασκευής καθώς και τελευταίας τεχνολογίας soft-touch υλικά.

Το νέο Leon που κατασκευάζεται πάνω στην νέα MQB πλατφόρμα του Volkswagen Group είναι 90kg ελαφρύτερο και παρά το γεγονός πως είναι 52mm κοντύτερο από τον προκάτοχο του, διαθέτει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Μια γκάμα έξι βενζινοκινητήρων και 4 πετρελαιοκινητήρων εξασφαλίζει την κάλυψη οποιασδήποτε προτίμησης του πελάτη. Το νέο Leon διαθέτει κινητήρες τεχνολογίας Start/Stop και η πιο «καθαρή» επιλογή κινητήρα εκπέμπει μόλις 99g CO2, στοιχείο πολύ εντυπωσιακό για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Το νέο μοντέλο, αποτελώντας την τρίτη γενιά Leon, θα συνεχίσει να προσφέρει κορυφαία και απολαυστική οδική συμπεριφορά όπως και οι προκάτοχοί του, χάρη στο ελαφρύτερο συνολικό βάρος και το μακρύτερο μεταξόνιο. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα έτσι και το νέο Leon θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Συνολικά 1.2 εκατομμύρια Leon έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα από την αρχή της παραγωγής του μοντέλου το 1999.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε επιλεγμένες αγορές στα τέλη της χρονιάς, ενώ το νέο Leon στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2013.

Ο James Muir επιβεβαίωσε επίσης ότι το νέο Leon θα αποτελεί πλέον μια οικογένεια αυτοκινήτων με διαφορετικά αμαξώματα, αφού για πρώτη φορά η γκάμα του θα συμπληρωθεί σύντομα με ένα 3-θυρο μοντέλο καθώς και ένα σπορ station wagon. « Παράλληλα με την επέκτασή μας σε νέες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Κίνα νωρίτερα στην χρονιά, η μελλοντική επιτυχία της SEAT θα είναι βασισμένη επάνω σε νέα προϊόντα, σε περισσότερες κατηγορίες, σε περισσότερες αγορές.»



ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ SEAT
Το νέο λογότυπο της Μάρκας που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της SEAT SA James Muir, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην συνεχή ανάπτυξη της εικόνας της και ένα μέρος τους νέου οράματος της εταιρείας. Αντικατοπτρίζει τέλεια την προσήλωση της μάρκας στην σχεδιαστική λεπτομέρεια και ποιότητα και συμβολίζει καθαρά τις έξι αξίες της: σχεδίαση, δυναμισμός, νεανικό πνεύμα, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και καινοτομία κάτω από το νέο slogan της ισπανικής εταιρείας, το ENJOYNEERING.

Η εξέλιξη του λογοτύπου συμβολίζει την μεταμόρφωση της ίδιας της εταιρείας. Οι έντονες συμμετρικές γραμμές και το χρωμιομένο σύμβολο προσδίδουν μια μοντέρνα εικόνα που αντλεί στοιχεία βιομηχανικής έμπνευσης. Ο μοναδικός του σχεδιασμός αναδεικνύει την ανανεωμένη δέσμευση της SEAT στην τεχνολογική ακρίβεια, την αρτιότητα στον τομέα της μηχανικής και της καινοτομίας, ενώ το κόκκινο χρώμα συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την ισπανική ψυχή της μάρκας.

Η κομψότητα και η ακρίβεια του νέου λογότυπου της SEAT βασίστηκαν σε μία διαγώνιο που θυμίζει την διαδρομή της “Avenida Diagonal” στην Βαρκελώνη. Η γραμμή αυτή εδραιώνει ένα νέο δημιουργικό όραμα και αποτελεί βασικό συστατικό του νέου σχεδιαστικού DNA της SEAT.

O Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της SEAT, σχολίασε σχετικά: “To νέο λογότυπο της Μάρκας αντιπροσωπεύει εξαιρετικά την αγάπη μας για την ποιότητα και την λεπτομέρεια. Ενώ διατηρεί τη βασική μορφή του παραδοσιακού “S” , αυτή την φορά διαθέτει λιγότερες γραμμές, είναι πιο τρισδιάστατο και η περίμετρός του είναι πιο γεωμετρική. Συνολικά είναι πιο μοντέρνο, πιο ακριβές και πιο ισχυρό.”

Το πρώτο μοντέλο της Μάρκας παρουσιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 1953, το SEAT 1400 ήταν ένα κομψό, ευρύχωρο αυτοκίνητο που αποδείχτηκε πολύ δημοφιλές. Από τότε η SEAT έχει παρουσιάσει πολλά διαφορετικά μοντέλα και έχει προσφέρει αμέτρητες οδηγικές συγκινήσεις σε πολλές γενιές. Το SEAT 600 την δεκαετία του ’60, το IBIZA το ’80 που ήταν και το πρώτο 100% αυτοκίνητο SEAT, ενώ ακολούθησαν το Toledo (1991) και το Leon (1998) την δεκαετία του ’90. 60 χρόνια ιστορίας και έντονων συναισθημάτων που έρχονται πλέον να κορυφωθούν και να εξελιχθούν μέσα από το ENJOYNEERING.

PHOTO GALLERY ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ SEAT LEON:



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...