Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Cascada: Σπορ γοητεία σε διαστάσεις μεσαίου cabrio

Επιστροφή σε μία ακαταμάχητη αυτοκινητιστική εμπειρία: στην απίστευτη αίσθηση που δημιουργεί η αμεσότητα με το εξωτερικό περιβάλλον, το απαλό χάδι του ήλιου πάνω στο δέρμα, η αναζωογονητική δύναμη του αέρα με την αυξανόμενη ένταση της ταχύτητας και με το βλέμμα να ταξιδεύει χωρίς φραγμούς μέχρι το βαθύ μπλε του ουρανού. Τέτοιες ξεχωριστές στιγμές χαρίζει το Cascada, το νέο cabrio παντός καιρού της Opel που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013:
ένα τετραθέσιο, με επιμηκυμένη σιλουέτα και υψηλής ποιότητας soft top που ξεχειλίζει από φινέτσα. Στοχεύοντας στην κορυφή της γκάμας Opel, το Cascada έχει τα στοιχεία ενός μεσαίου cabrio: μήκος 4.697 mm, πλάτος 1.840 mm (χωρίς καθρέπτες), premium τεχνολογίες, προηγμένα χαρακτηριστικά.

Έχοντες γράψει ιστορία με αρκετές γενιές Kadett και Astra cabrio, η Opel επιστρέφει στη μαγεία των σπάνιων, μεσαίων τετραθέσιων cabrio με μαλακή οροφή της δεκαετίας του ’50 και του ’60 – όπως τα Kapitän και Rekord – αλλά με πλήρως ανανεωμένη διάθεση και τεχνολογίες αιχμής. Το Cascada υπόσχεται μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία διαθέτοντας εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα, εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και προσαρμοζόμενο σύστημα αποσβεστήρων FlexRide. Οδηγός και επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν ανά πάσα στιγμή την αναζωογονητική δράση του φρέσκου αέρα με ένα soft top που ανοίγει σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει (μέχρι 50 km/h). Ηλεκτρικοί εντατήρες ζωνών ασφαλείας, αποκλειστικό δέρμα Nappa και αεριζόμενα, εργονομικά καθίσματα καθώς και ‘αόρατα’ συστήματα ασφαλείας που επαγρυπνούν παρέχουν άνεση και προστασία.

Ο Thomas Sedran, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. της Adam Opel: «Στην κατηγορία μεσαίων cabrio συναντούσαμε μέχρι τώρα μόνο πολύ ακριβά μοντέλα premium κατασκευαστών. Με το Cascada, η Opel προσφέρει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά και τις αρετές ενός μεσαίου cabrio σε προσιτή τιμή. Το Cascada ολοκληρώνει την προϊοντική επίθεση της Opel: το 2012 και το 2013, διευρύνουμε τη γκάμα μας εισβάλλοντας σε νέες κατηγορίες με το ηλεκτρικό Ampera, το μικρό SUV Mokka, το μοδάτο αυτοκίνητο πόλης ADAM, και τώρα με αυτό το μεσαίο cabrio».

Με άποψη: Αυθεντικό, κομψό soft-top μεγιστοποιεί την απόλαυση του ταξιδιού

Με αισθητική στιβαρότητα και αρμονικά ανάγλυφα σχήματα – στοιχεία ταυτότητας Opel - το Cascada εκφράζει την κλασική και διαχρονική κομψότητα των “Grandes Routières”. Με την οροφή ανοιχτή, το προφίλ του Cascada διαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια: πίσω από την κομψή, κεκλιμένη κολόνα Α, κανένα κάλυμμα ή ορατός μηχανισμός προστασίας από ανατροπή δεν διαταράσσει οπτικά την αισθητική ισορροπία. Η σαφήνεια του προφίλ γίνεται πιο έντονη με τη διακριτική λεπίδα Opel στην κάτω πλευρά του αμαξώματος που επαναλαμβάνεται στο πάνω τμήμα με μία έντονη πτυχή σε ανοδική πορεία μέχρι να ‘σβήσει’ στα πίσω φώτα. Η μεσαία γραμμή διαγράφει απαλή καμπύλη και αναδεικνύεται από μία οριζόντια χρωμιωμένη λωρίδα που καθορίζει τα όρια μεταξύ οροφής και αμαξώματος.

«Τα περισσότερα cabrio είναι ελκυστικά με την οροφή κατεβασμένη, αλλά πολλά δείχνουν άκομψα με την οροφή κλειστή. Χάρη στο αεροδυναμικό, υψηλής ποιότητας soft top με το τέλειο προφίλ, το Opel Cascada παραμένει ελκυστικό και με την οροφή κλειστή» σχολιάζει ο Malcolm Ward, Διευθυντής Εξωτερικής Σχεδίασης.

Το ‘γραμμωμένο’ καπό καταλήγει στην βαθύτερη οπτικά μάσκα με τα έντονα χρωμιωμένα στοιχεία. Οι προβολείς ομίχλης εδράζονται σε δύο ανάστροφα ‘πτερύγια καρχαρία’ που οπτικά προβάλλονται και εξισορροπούνται από χρωμιωμένα ένθετα, ενώ φέρουν τεχνολογία LED, όπως και τα φώτα ημέρας των προβολέων και τα πίσω φώτα σχήματος φτερού – ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας Opel. Πίσω, οι μονάδες φώτων LED φέρουν διαχύτες για συμπαγή, έντονο φωτισμό – τυπικό χαρακτηριστικό της premium κατηγορίας. Μία τολμηρή χρωμιωμένη λωρίδα συνδέει τα φωτιστικά σώματα στο καπό και εναρμονίζεται με το εμπρός χρωμιωμένο διακοσμητικό.

Υλικά κορυφαίας ποιότητας επιλεγμένα από προμηθευτές των πιο διάσημων premium cabrio χρησιμοποιούνται στο soft top του Opel Cascada. Η άριστη ακουστική και θερμική του μόνωση οφείλεται σε ένα ειδικό στρώμα πολυεστερικού υφάσματος fleece μεταξύ εξωτερικού υλικού και εσωτερικής επένδυσης. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός που ενεργοποιείται μέσω διακόπτη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα ανοίγει την οροφή σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει, μέχρι 50 km/h. Έτσι το Cascada γίνεται σημείο αναφοράς για τη λειτουργία της οροφής του. Τηλεχειριστήριο για το άνοιγμα / κλείσιμο της οροφής προσφέρεται στάνταρ με το κλειδί σε όλα τα μοντέλα Cascada. Στο λανσάρισμα διατίθενται τρεις αποχρώσεις για το soft top σε συνδυασμό με δέκα διαφορετικά χρώματα αμαξώματος.

Απολαυστική πολυτέλεια: Χειροποίητο cockpit με κορυφαία άνεση και λειτουργικότητα

Η ανάγλυφη, σπορ σχεδίαση του cockpit του Cascada τονίζεται με ακριβείς, χειροποίητες λεπτομέρειες. Οι γραμμές σχήματος φτερού πάνω στις μαλακές, καμπύλες επιφάνειες του ταμπλό ρέουν αρμονικά στις πόρτες, πλαισιώνοντας δυναμικά τους εμπρός επιβάτες. Καθίσματα με νέες, ποιοτικές ταπετσαρίες σε κομψά, ανάγλυφα υφάσματα και δέρματα. Τα προηγμένα εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR είναι επενδυμένα με πλούσιο, μαλακό δέρμα Nappa και περιλαμβάνουν συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού: τις ζεστές και ηλιόλουστες ημέρες, φρέσκος αέρας περνά μέσα από το διάτρητο δέρμα αυξάνοντας την άνεση των εμπρός επιβατών. Η ασφάλισή των επιβατών είναι άνετη χάρη στην ηλεκτρική προέκταση της ζώνης μέσω τηλεσκοπικού βραχίονα, για ευκολότερη πρόσβαση. Ένα ηλεκτρικό σύστημα Easy Entry διευκολύνει την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Το Opel Cascada προσφέρει άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης για καθημερινή χρήση όλο το χρόνο. Αρκετοί πρακτικοί, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται γύρω από τον οδηγό: στην πόρτα, μέσα και κάτω από το ταμπλό και χάρη σε ένα στάνταρ Ηλεκτρικό Χειρόφρενο, στην κεντρική κονσόλα – εκεί ακριβώς που είναι απαραίτητοι. Η ελάχιστη χωρητικότητα φορτίου με την οροφή ανοιχτή είναι 280 λίτρα και φτάνει στα 350 λίτρα όταν το soft top κλείνει. Για μεγαλύτερη χωρητικότητα ή για μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους, το Opel Cascada χρησιμοποιεί το σύστημα FlexFold που φέρει ηλεκτρικό μηχανισμό απελευθέρωσης/αναδίπλωσης των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων 50:50 – ένα στοιχείο που δεν προσφέρεται σε μοντέλα με hard-top.

Τέλειος συνδυασμός: Υψηλή ακαμψία αμαξώματος με εξαιρετική τεχνολογία πλαισίου

Η ακαμψία του αμαξώματος είναι κρίσιμος παράγοντας για τα cabrio, καθώς επηρεάζει πολύ τη συμπεριφορά τους στο δρόμο, την ακρίβεια διεύθυνσης, την ακουστική, την ασφάλεια και την άνεση και μεταφέρει μία αίσθηση υψηλής ποιότητας. Το Opel Cascada καταφέρνει να εξισορροπεί τη αντοχή στη στρέψη και την κάμψη χάρη σε μία σειρά μέτρων όπως οι στιβαρές εγκάρσιες ατσάλινες μπάρες στο κάτω τμήμα του αμαξώματος και τα ενισχυμένα προφίλ των μαρσπιέ. Συγκριτικά με το cabrio προηγούμενης γενιάς της Opel, το Astra TwinTop, το αμάξωμα του Cascada είναι κατά 43% πιο άκαμπτο στη στρέψη και κατά 10% πιο ανθεκτικό στην κάμψη. Αυτή η διάταξη δημιουργεί μία στιβαρή βάση για την ανάρτηση και συμβάλλει στη σημαντική μείωση θορύβων, κραδασμών και τριγμών.

Το νέο, μεσαίο Opel Cascada έχει πιο εντυπωσιακό αποτύπωμα στο δρόμο σε σχέση με το συμπαγές Astra Twin Top του 2006. Το μεταξόνιο είναι 71 mm μακρύτερο, το εμπρός μετατρόχιο 56 mm φαρδύτερο και το πίσω αντίστοιχα κατά 70 mm, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της ευστάθειας. Ο εμπρός άξονας του Cascada περιλαμβάνει στάνταρ την καλύτερη τεχνολογία πλαισίου της Opel με ανάρτηση HiPerStrut που αρχικά εξελίχθηκε για το Insignia OPC. Το HiPerStrut (High Performance Strut) διαχωρίζει τις λειτουργίες απόσβεσης και διεύθυνσης και παρέχει μέγιστη ελκτική πρόσφυση και ακρίβεια στο στρίψιμο, μειωμένες αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση, αλλά και βελτιωμένη πρόσφυση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Το Opel Cascada φέρει κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. Για μεγαλύτερη αμεσότητα και ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, ο ηλεκτροκινητήρας τοποθετείται στην κρεμαγιέρα και όχι στη βάση της κολόνας του τιμονιού. Το FlexRide, το ολοκληρωμένο και πλήρως προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πλαισίου της Opel διατίθεται με το Cascada. Αυτό αναβαθμίζει την οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια καθώς προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες, το οδηγικό στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού. Το Opel Cascada εφοδιάζεται με ζάντες από 17” έως 20”. Οι διαστάσεις των δισκόφρενων είναι μέχρι 326 mm μπροστά και 325 mm πίσω.

Επιδόσεις: Νέα γενιά 1.6 Turbo άμεσου ψεκασμού βενζίνης

Μία ευρεία γκάμα κινητήρων θα διατίθεται για το Opel Cascada cabrio. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 Turbo ανοίγει τη γκάμα. Συνδυάζεται με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp, και οι δύο αποδίδουν 220 Nm με λειτουργία υπερπλήρωσης (overboost). Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων ο 2.0 CDTI με 121 kW/165 hp προσφέρεται με μηχανικό ή αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο. Ο κινητήρας παράγει μέχρι 380 Nm μέσω overboost.

Το αστέρι της γκάμας θα είναι ο βενζινοκινητήρας 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Αυτή η μεσαία μονάδα άμεσου ψεκασμού ανήκει σε μία νέα γενιά που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2013 και εξελίχθηκε με γνώμονα την ομαλή/αθόρυβη λειτουργία, τη ροπή και την οικονομία καυσίμου. Αποδίδει 125 kW/170 hp, μεταξύ 1.650 και 3.200 rpm – και ροπή 280 Nm με overboost. Ο κινητήρας αυτός θα διατίθεται με μηχανικό και αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο. Το νέο, χαμηλής τριβής 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στο Cascada περιλαμβάνει λειτουργία Active Select για μηχανική διαδικασία αλλαγών σχέσεων που προάγει τη σπορ πλευρά της οδηγικής εμπειρίας.

Ισχυρότερες εκδόσεις και των δύο κινητήρων βενζίνης και diesel θα λανσαριστούν αργότερα στο Cascada.

Ξεγνοιασιά: Προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ασφάλειας

Το Cascada συνδυάζει οδηγική εμπειρία cabrio με τις καλύτερες τεχνολογίες της Opel. Περιλαμβάνεται σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού AFL+ - Adaptive Forward Lighting με 11 αυτόματες λειτουργίες (το μέγιστο), η δεύτερη γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye, επέκταση των λειτουργιών (αναβαθμισμένη Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας - Traffic Sign Recognition και Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning, νέα Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος - Following Distance Indication και Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης Forward Collision Alert), Κάμερα Οπισθοπορείας και Advanced Park Assist που διευκολύνει τους ελιγμούς παρκαρίσματος, προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου βασισμένη σε αισθητήρα υπερήχων - Side Blind Spot Alert, εργονομικά εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και Hill Start Assist.

Ο άκαμπτος κλωβός επιβατών του Cascada αποτελείται κυρίως από ατσάλι υψηλής αντοχής για ελάχιστη παραμόρφωση και μέγιστο χώρο επιβίωσης σε μία σύγκρουση. Οι πόρτες φέρουν διαγώνια τοποθετημένες δοκούς από ατσάλι υπερ-υψηλής αντοχής και ενισχύσεις στη μεσαία γραμμή. Οι κολόνες Α στο παρμπρίζ αποτελούνται από πρεσαριστό ενισχυμένο ατσάλι. Σε περίπτωση ανατροπής, ανθεκτικές, ατσάλινες μπάρες πυροτεχνικής ενεργοποίησης εκτείνονται αυτόματα πίσω από τα πίσω καθίσματα. Οι ίδιες λειτουργούν και σε άλλες σοβαρές συγκρούσεις – όταν ενεργοποιούνται οι αερόσακοι – ώστε να προετοιμάσουν το αυτοκίνητο για πιθανές δευτερεύουσες συγκρούσεις που καταλήγουν σε ανατροπή. Τα εμπρός καθίσματα φέρουν ενεργά προσκέφαλα δύο δρόμων και δύο προεντατήρες ζωνών ασφαλείας, ενώ ακόμα και τα δύο πίσω καθίσματα περιλαμβάνουν προεντατήρες.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...