Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι αριθμοί του MotoGP πριν τον αγώνα στο Motegi

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP μπαίνει στην τελική του ευθεία με τους τρεις συνεχόμενους αγώνες σε ασιατικό έδαφος. Ο πρώτος από αυτούς γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Motegi της Ιαπωνίας.

Ας δούμε την παρούσα φάση του πρωταθλήματος μέσα από το πρίσμα των αριθμών και της στατιστικής.

257: Μετά την νίκη του στην Αραγονία, ο Dani Pedrosa έχει 257 από τους πρώτους 14 αγώνες της χρονιάς. Αυτός ο αριθμός είναι ήδη ο υψηλότερος ...
που έχει πετύχει σε μία σεζόν στα MotoGP. Το προηγούμενο ρεκόρ του είναι 249 βαθμοί το 2008.

179: Το ίδιο ισχύει και για τον Andrea Dovizioso που μετά την τρίτη του θέση στην Αραγονία έχει 179 βαθμούς μέχρι στιγμής το 2012 και καταγράφει το δικό του προσωπικό ρεκόρ βαθμών σε μία σεζόν.

Είναι οι περισσότεροι βαθμοί που έχει συλλέξει δορυφορικός αναβάτης, ξεπερνώντας το Marco Melandri που το 2007 είχε συλλέξει 187 βαθμούς με τη Honda της ομάδας του Gresini.

100: Στο ιαπωνικό Grand Prix ο ελβετός οδηγός της Moto2 Dominique Aegerter θα πραγματοποιήσει την 100η του εκκίνηση σε Grand Prix.

Θα γίνει έτσι ο νεότερος Ελβετός που φτάνει στο ορόσημο των 100 συμμετοχών παίρνοντας το ρεκόρ από τον Thomas Lüthi. Μετά την Αραγονία ο Aegerter έχει 47 εκκινήσεις στην Moto2 class και 52 στα 125.

50: Την ημέρα του αγώνα στην Ιαπωνία συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από την ημέρα που διεξήχθη το Grand Prix της Αργεντινής το 1962 στο Buenos Aires. Στα 500cc ο τοπικός Benedicto Caldarella οδηγώντας μία Matchless πήρε τη μοναδική του νίκη σε GP.

Στα 250cc κέρδισε ο Arthur Wheeler σε ηλικία 46 ετών και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που έχει κερδίσει σε αγώνα Grand Prix.

Ο Hugh Anderson έδωσε στη Suzuki την πρώτη της νίκη στα 125cc και ο Ernst Degner τερμάτισε 2ος στον αγώνα των 50cc race και κέρδισε έτσι τον τίτλο της χρονιάς, το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας για έναν οδηγό της Suzuki.

19: Με τη νίκη του στην Αραγονία, ο Dani Pedrosa ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα MotoGP για 19η φορά.

Ισοβαθμεί πλέον με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Barry Sheene ενώ η επόμενη νίκη του θα τον φέρει στα ίσα με τον Freddie Spencer, από πλευράς νικών σε Grand Prix πάντα.

19: Στην Αραγονία ο Cal Crutchlow ήταν 4ος και ο Jonathan Rea ήταν 7ος. Είναι η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια που δύο βρετανοί οδηγοί τερματίζουν στην πρώτη 7αδα στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix.

Η τελευταία φορά ήταν στο Donington Park το 1993 όταν ο Niall Mackenzie ήταν 3ος και ο Carl Fogarty 4ος.

11: Την ημέρα του αγώνα στο Motegi, συμπληρώνονται ακριβώς 11 χρόνια από την ημέρα που ο Valentino Rossi κέρδισε τον αγώνα των 500cc στην Αυστραλία το 2001 και μαζί τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στην μεγάλη κατηγορία.

Έγινε έτσι ο νεότερος οδηγός που έχει κερδίσει παγκόσμιους τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Ο αγώνας ήταν από τους πιο συγκλονιστικούς και αμφίρροπους στην ιστορία, με τους πρώτους εννέα οδηγούς να τερματίζουν μέσα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

4: Στο Grand Prix της Αραγονίας οι οδηγοί της Yamaha τερμάτισαν στην 2η,3η,4η και 5η θέσεις. Είναι η πρώτη φορά στην αγωνιστική ιστορία της Yamaha στα τετράχρονη περίοδο του MotoGP που είχε 4 οδηγούς στις 5 πρώτες θέσεις.

4: Η νίκη του Dani Pedrosa στην Aragón ήταν η 4η φετινή του. Μόνο το 2010 είχε πετύχει 4 νίκες σε όλη τη σεζόν, ρεκόρ που σκοπεύει να σπάσει φέτος.

1: Ο Dani Pedrosa είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει στο Motegi και στις τρεις κατηγορίες. Πέρσι στην μεγάλη κατηγορία, το 2004 στα 250cc και το 2001 στα 125cc.
Πηγή: Newsbeast.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...