Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H KTM ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΘΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MOTO3 ΤΩΝ GP


Ο Ισπανός Luis Salom ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου κερδίζοντας τον Sandro Cortese στην τελευταία στροφή της πίστας, που ήρθε δεύτερος. Πορτοκαλί βάφτηκε το βάθρο στον 14ο αγώνα της Moto3 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πίστα Aragon, την Κυριακή, με τον Γερμανό Jonas Folger να συμπληρώνει την τριάδα στο βάθρο.


Ο Salom πέρασε τον Cortese...
στην τελευταία στροφή και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στον αγώνα της Ισπανίας. Ο Danny Kent, συναθλητής του Cortese στην ομάδα της Red Bull KTM Ajo τερμάτισε με την KTM του στην τέταρτη θέση.

Ο Cortese, με μοτοσυκλέτα KTM Moto3 μάζεψε άλλους 20 βαθμούς και δημιούργησε μια ασφαλή διαφορά 51 βαθμών για την συνέχεια εδραίωσε την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα. Οι πιθανότητες κατάκτησες του πρωταθλήματος για τον Γερμανό αναβάτη ενισχύθηκαν περαιτέρω, όταν ο Ισπανός Maverick Vinales εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος στον γύρο της προθέρμανσης.

Ο Cortese δήλωσε ότι δεν γνώριζε του τι είχε συμβεί μέχρι την στιγμή που στήθηκε στην γραμμή της εκκίνησης και κοιτάζοντας πίσω είδε ότι η θέση του Vinales’ ήταν άδεια. “Δεν ήμουν σίγουρος για το τι είχε συμβεί” δήλωσε. “Ήμουν πολύ νευρικός πριν τον αγώνα, γιατί όλο το Σαββατοκύριακο οι συνθήκες ήταν δύσκολες για όλους και ήθελα να επικεντρωθώ στην εκκίνηση. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν άρρωστος και δεν είχα τη δύναμη που έπρεπε.” Ο Cortese πρόσθεσε ότι με το σημερινό του προβάδισμα στην βαθμολογία θα μπορέσει να πάει στον επόμενο αγώνα στην Ιαπωνία “ποιο χαλαρός”.

Οι αναβάτες δεν είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πίστα την Παρασκευή και το Σάββατο γιατί οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν συνεχώς και έκαναν το έργο όλων των ομάδων πολύ δύσκολο. Με εξαίρεση τον βρεγμένο αγώνα στην Γαλλία, ο Cortese βρίσκεται πλέον στο βάθρο σε κάθε αγώνα.
Η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα και για το νεαρό Γερμανό αναβάτη Jonas Folger που πήρε μια θέση στο βάθρο για την ομάδα Aspar Mapfre που αγωνίζεται με Kalex-KTM μετά το διάλειμμα των καλοκαιρινών διακοπών. Την Κυριακή για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεκίνησε από την pole position και δήλωσε ότι ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, με πολλούς αναβάτες να βρίσκονται στο πρώτο group. “Ήταν πολύ δύσκολο,” δήλωσε, “και στην μεγάλη ευθεία όλοι πλησίαζαν όλους.”

Ο Βρετανός αναβάτης της KTM, Kenth ξεκίνησε επίσης από την πρώτη σειρά και ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι τον τελευταίο γύρο και τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Μια άτυχη έξοδο είχε ο αναβάτης της KTM από την Μαλαισία Zulfahmi Khairuddin. Ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και διεκδικούσε τη νίκη μέχρι το πρώτο μισό του αγώνα αλλά μια έξοδος του στοίχισε τον αγώνα. Ο Khairuddin, ο ποιο επιτυχημένος Μαλαισιανός αναβάτης θέλει οπωσδήποτε να ανέβει στο βάθρο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να το πετύχει στην πατρίδα του στον αγώνα της Sepang.

Αναβάτες και ομάδες θα πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για τους υπερπόντιους αγώνες οι οποίοι ξεκινούν στην πίστα Montegi της Ιαπωνίας στις 14 Οκτωβρίου, συνεχίζουν με τον αγώνα της Sepang, πηγαίνουν στην Αυστραλία στην πίστα Phillip Island, και επιστρέφουν στην Valencia της Ισπανίας για τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος. Εάν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει ο Cortese είναι πολύ πιθανόν να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το 2012 να είναι μια χρυσή χρονιά για την KTM που αποφάσισε να ξανασυμμετάσχει στα GP στην κατηγορία Moto3.

Αποτελέσματα Rd. 14 Moto3 GP at Aragon, Spain

1, Luis Salom, Spain, Kalex-KTM 40:56.391
2, Sandro Cortese, Germany, KTM at 0.155
3, Jonas Folger, Kalex-KTM Germany at 0.3.62
4, Danny Kent, Britain, KTM at 1.115
5, Efren Vazquez, Spain, FTR Honda at 1,160
6, Alex Rins, Spain, Suter Honda at 1.765
7, Luis Rossi, France, FTR Honda at 1.839
8, Miguel Olivera, Portugal Suter Honda at 1.972
9, Arthur Sissis, Australia, KTM at 2.415

Other KTM
14, Niklas Ajo, Finland, KTM at 14.899
16, Brad Binder, South Africa at 36.470
20, Luca Amato, Germany, Kalex-KTM at 40.831
DNF Zulfahmi Khairuddin, Malaysia, KTM (crashed, rider unhurt)

Βαθμολογία Πρωταθλήματος
1, Cortese 245
2, Salom, 194
3, Maverick Vinales, Spain, Honda, 179
4, Romano Fenati, Italy, 120
5, Rins, 106
6, Kent, 83
Other KTM
8, Khairuddin, 81
10. Folger, 72
14, Sissis, 58
18, Ajo, 23
29, Binder, 5


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...