Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πιο οικονομικό diesel της Opel με κατανάλωση μόλις 3,3 lit. diesel / 100 km (+photo gallery)

Το πιο οικονομικό Opel Corsa τώρα γίνεται ακόμα πιο λιτοδίαιτο σε … καύσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Το 3θ Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 70 kW/95 hp με Start/Stop χρειάζεται μόλις 3,3 lit. diesel / 100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 88 g/km (5θ: 3,4 l/100 km και 89 g/km CO2). Με τέτοια κατανάλωση, το Corsa 1.3 CDTI ecoFlex γίνεται το πιο οικονομικό και αποδοτικό μοντέλο diesel που έχει κατασκευάσει ποτέ η Opel.

«Το Corsa 88 g προβάλλει και πάλι τον πρωτοποριακό ρόλο της Opel στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων μετακίνησης. Μέσα σε πέντε χρόνια, από το τελευταίο Corsa ecoFLEX μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά...
26% – και ταυτόχρονα να αυξήσουμε τις επιδόσεις πάνω από 26%. Είναι κάτι που ωφελεί τους πελάτες και το περιβάλλον» σχολιάζει ο Mike Ableson, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel, συνοψίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ‘αστέρι της οικονομίας’.

Η τέχνη της μηχανολογίας δια χειρός Opel: Μειωμένη κατανάλωση κατά 7%

Ενώ η τελευταία γενιά Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX από το 2011 ήταν ήδη πολύ οικονομική στα 3,5 lit. diesel / 100 km με εκπομπές CO2 94 g/km, οι τελευταίες μειώσεις των 0,2 λίτρων και έξι γραμμαρίων CO2 το καθιστούν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή της οικονομίας μεταξύ των πετρελαιοκίνητων μοντέλων Opel. Αρκετές βελτιώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων σε ποσοστό σχεδόν επτά τοις εκατό. Το turbodiesel εφοδιαζόταν με αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής που παράγει μόνο την απαραίτητη πίεση λαδιού, ανάλογα με το φορτίο, ελαχιστοποιώντας έτσι την απαιτούμενη ενέργεια για την ανακυκλοφορία του λαδιού. Η χρήση ειδικής βαλβολίνης χαμηλού ιξώδους συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης. Τα μέτρα αυτά ολοκληρώνονται με νέες χαρτογραφήσεις κινητήρα στη μονάδα ελέγχου (ECU).

Από το Νοέμβριο του 2012, το Corsa θα διατίθεται με τη νέα γενιά μηχανικών κιβωτίων της Opel που διασφαλίζουν ακόμα πιο ακριβή και ομαλή διαδικασία αλλαγών ταχυτήτων. Οι μηχανικοί πέτυχαν μείωση της τριβής, των δυνάμεων και της διαδρομής του επιλογέα. Επίσης το κιβώτιο ανασχεδιάστηκε πλήρως: χρησιμοποιήθηκαν νέα γρανάζια και τροποποιημένα εξαρτήματα όπως άξονες και φουρκέτες επιλογέα. Αποτέλεσμα: άνετες αλλαγές σχέσεων και βελτιστοποιημένη λειτουργία σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Νέα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης 185/65 R15 συμβάλλουν επίσης στον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Corsa.

Η τεράστια οικονομία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις. Η ροπή των 190 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 3.250 rpm. Ο turbodiesel 70 kW/95 hp επιταχύνει το Corsa από στάση στα 100 km/h σε 12,3 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 177 km/h.



Βελτιστοποιημένο πλαίσιο: Αυξημένη οδηγική άνεση και ευέλικτη συμπεριφορά

Οι μηχανικοί της Opel βελτιστοποίησαν το πλαίσιο όλων των εκδόσεων Corsa (πλην του OPC Nürburgring Edition). Το σύστημα ανάρτησης και αποσβεστήρων αποκρίνεται στις ανωμαλίες του δρόμου πιο ομαλά και μαλακά, αναβαθμίζοντας την οδηγική άνεση, μέγα πλεονέκτημα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε οδόστρωμα κακής ποιότητας ή σε αστικές περιοχές με χαμηλή ταχύτητα. Έτσι οι οδηγοί του ecoFLEX μπορούν να απολαμβάνουν ένα πλαίσιο που συνδυάζει ευελιξία, ακρίβεια συμπεριφοράς και οδηγική άνεση.

Το Opel Corsa αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής αυτοκινητιστικής σκηνής τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, διεκδικεί πάνω από το 28% του συνολικού όγκου πωλήσεων της Opel/Vauxhall. Περίπου 12 εκατομμύρια οχήματα τεσσάρων γενιών έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα. Το Corsa διατίθεται με κινητήρες diesel, βενζίνης και LPG με ισχύ από 51 kW/70 hp μέχρι 155 kW/210 hp.

Μοντέλα ecoFLEX & ηλεκτρικό Ampera: Βιωσιμότητα Opel στη βέλτιστη μορφή της

Οι εκδόσεις ecoFLEX είναι τα πιο οικονομικά μοντέλα κάθε προϊοντικής σειράς Opel χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση, τις επιδόσεις ή την ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή, η εταιρία προσφέρει σχεδόν 70 εκδόσεις ecoFLEX. Εκτός από το νέο Corsa 88 gram, μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι το Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX με 81 kW/110 hp και 96 kW/130 hp που καταναλώνει μόλις 3,7 lit. diesel / 100 km με εκπομπές CO2 99 g/km, το Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX 70 kW/95 hp (4,1 l/100 km και CO2 109 g/km), το Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX με 81 kW/110 hp και 96 kW/130 hp (4,3 l/100 km και CO2 114 g/km) και το ZafiraTourer 2.0 CDTI ecoFLEX με 96 kW/130 hp (4,5 l/100 km και CO2 119 g/km).

Η γκάμα μοντέλων φιλικών προς το περιβάλλον ολοκληρώνεται με το Opel Ampera. Η Opel συνδυάζει την καθημερινή χρηστικότητα με μία επαναστατική, βιώσιμη τεχνολογία κίνησης στο ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012’, καθώς το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εντάσσεται άριστα στις ζωές των καταναλωτών χωρίς να απαιτεί αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες.


PHOTO GALLERY

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...