Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βλάπτει η σέλα του ποδηλάτου τα γεννητικά όργανα;

Σίγουρα το έχουμε αναρωτηθεί αυτό πολλοί από εμάς: μπορεί να μας προκαλέσει ζημιά η σέλα του ποδηλάτου στα γεννητικά όργανα; Ας δούμε!

Το ποδήλατο έχει ξαναμπει για τα καλά στη ζωή...
μας και είναι ότι πρέπει για τις κοντινές μετακινήσεις μας, για την καθημερινή μας γυμναστική και γενικά για την υγεία μας.

Κάποιοι όμως το αποφεύγουν πιστεύοντας ότι η σέλα του ποδηλάτου μπορεί να μας βλάψει στα γεννητικά όργανα.

Και ναι... όντως ισχύει: η σέλα του ποδηλάτου βλάπτει τα γεννητικά όργανα, προσοχή όμως, υπό προϋποθέσεις!

Αν κάνουμε ποδήλατο με μέτρο και αν προσέξουμε λίγα πραγματάκια, δεν υπάρχει στην ουσία πρόβλημα.

Όταν καθόμαστε στη σέλα του ποδηλάτου, σχεδόν όλο το βάρος μας ασκεί πίεση στην περιοχή λίγο πίσω από τα γεννητικά μας όργανα καθώς επίσης και απευθείας σε αυτά.

Η σέλα πιέζει διάφορα νεύρα και αρτηρίες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή, που σχετίζονται άμεσα με τα γεννητικά μας όργανα (και του αντρός, και της γυναίκας).


Αυτό χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε κάποια προβλήματα.

Για παράδειγμα στον άντρα μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα των γεννητικών οργάνων, προβλήματα στύσης, μείωση της αίσθησης, κλπ.

Μην σας πιάνει πανικός όμως, μιας και 1002 καθημερινές συνήθειες μπορούν να σας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές, ώστε η σέλα του ποδηλάτου να μη σας δημιουργήσειπρόβλημα στα γεννητικά όργανα.

1) καλό είναι να προτιμήσουμε μια πιο πλατιά σέλα, που θα βοηθήσει στο να μην πιέζεται τόσο έντονα η συγκεκριμένη περιοχή. Αποφύγετε σέλες σκληρές, "στενές" και με μεγάλη "μύτη"

2) μην έχετε τη σέλα σας σηκωμένη από μπροστά προς τα επάνω (= σηκωμένη "σούζα"), ώστε να μην πιέζονται τόσο άμεσα τα γεννητικά σας όργανα

3) βεβαιωθείτε ότι η σέλα σας βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος. Όταν τα πετάλι βρίσκεται τέρμα κάτω, το πόδι σας να μην τεντώνει

4) αν έχετε την πολυτέλεια, φροντίστε να φορέσετε παντελόνι με ειδική επένδυση στην ευαίσθητη περιοχή, κατάλληλο για ποδήλατο

5) να έχετε το τιμόνι πιο ψηλά, ώστε να κάθεστε "πιο όρθια"

6) σε μεγάλες βόλτες με το ποδήλατο, φροντίστε να κάνετε διαλλειματάκια και να αλλάζετε ελαφρώς στάση στον τρόπο που κάθεστε και δεν έχετε να φοβηθείτε πολλά!

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η σέλα του ποδηλάτου δημιουργεί μεν πρόβλημα στα γεννητικά μας όργανα, αν κάνουμε πολύ συχνά και εντατικά ποδήλατο με λάθος τρόπο, αλλά δεν είναι λόγος για να το αποφεύγουμε, γιατί το ποδήλατο έχει να προσφέρει πολλά καλά στην υγεία μας και οπωσδήποτε δεν πρέπει να το βγάλουμε από τη ζωή μας!

Απλά καλό είναι να προσέξουμε κάποια από τα παραπάνω και θα είμαστε μια χαρά!

Πηγή: coolweb.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...