Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μάχη των «αριθμών» στην Aragon

Το πρωτάθλημα MotoGP φτάνει στην τελική του ευθεία με το 14ο αγώνα της χρονιάς. Όλα ακόμη παραμένουν ρευστά, με την ισπανική μονομαχία μεταξύ Lorenzo και Pedrosa να συνεχίζεται σε ισπανικό έδαφος αυτή τη φορά, στην πίστα της Αραγονίας.

Ποιο «δώρο» περιμένει τον Pedrosa για τα γενέθλιά του, ο Lorenzo θα μπει στη δεκάδα των ...
οδηγών της Ιστορίας με τις περισσότερες επισκέψεις στο βάθρο των νικητών; Θα καταφέρει ο Rossi να σημειώσει το πρώτο του βάθρο στη συγκεκριμένη πίστα;

Η στατιστική των αγώνων γράφει τη δική της παράλληλη ιστορία με τη μάχη των αριθμών να διαμορφώνεται διαρκώς. Δείτε κάποια από τα δεδομένα που συνοδεύουν τον τρίτο αγώνα της χρονιάς επί ισπανικού εδάφους.

232: O Dani Pedrosa έχει 232 βαθμούς στους πρώτους 13 αγώνες MotoGP της χρονιάς. Αν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις στον αγώνα της Αραγονίας θα ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ βαθμών σε μία χρονιά, που ήταν 249 το 2008.

99: Η Ισπανία είναι η χώρα που έχει φιλοξενήσει τις περισσότερες διοργανώσεις Grand Prix, με τον αγώνα της Αραγονίας να είναι ο 99ος στην ιστορία. Στη λίστα περιλαμβάνονται αγώνες με την ονομασία «Grand Prix of Spain», «Καταλονίας» (Βαρκελώνη), «Μαδρίτης», «Ευρώπης», «FIM», «Βαλένθια» αλλά και «Πορτογαλίας».

Οι πίστες που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα είναι της Jerez, της Καταλονίας, της Χαράμα (Jarama), Μοντούικ (Montjuic) και η Ricardo Tormo στη Βαλένθια.

94: Η νίκη του Jorge Lorenzo στο GP του San Marino (Misano) ήταν η 94η φορά που ο Ισπανός ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών. Με έναν ακόμη τερματισμό στις τρεις πρώτες θέσεις του αγώνα ο Lorenzo θα φτάσει τους τερματισμούς στο βάθρο του Mick Doohan κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Doohan βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση της ιστορίας στη λίστα των οδηγών με τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο των Grand Prix.

45: Την ημέρα του αγώνα στην Αραγονία, συμπληρώνονται ακριβώς 45 χρόνια από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το1967 το καναδικό Grand Prix στην πίστα του Mosport.

Ήταν η μοναδική φορά που ένα Grand Prix διοργανώθηκε στον Καναδά, ενώ επικράτησαν πλήρως οι βρετανοί οδηγοί: Ο Bill Ivy κέρδισε τα 125cc και ο Mike Hailwood κέρδισε τόσο τα 250cc όσο και τα 500cc. Ήταν η τελευταία φορά στην ιστορία που βρετανοί οδηγοί κέρδισαν και τις τρεις κατηγορίες σε ένα Grand Prix.

27: Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών (Σάββατο) του GP της Αραγονίας, ο Dani Pedrosa θα γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του.

24: Ο Nico Terol γίνεται 24 ετών την ημέρα πριν τις ελεύθερες δοκιμές του Aragón Grand Prix.

23: Η Pole Position του Dani Pedrosa στο Grand Prix του San Marino ήταν η 23η της καριέρας του στην κατηγορία του MotoGP, και τον καθιστά τον Ισπανό με τις περισσότερες Pole Position στη μεγάλη κατηγορία, με μία περισσότερη από τον Jorge Lorenzo.

22: Την ημέρα του αγώνα ο Dominique Aegerter έχει τα 22α γενέθλια του.

21: Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών (Σάββατο), συμπληρώνονται ακριβώς 21 χρόνια από την ημέρα που διοργανώθηκε το πρώτο Grand Prix στην Ιστορία επί Μαλαισιανού εδάφους, στην πίστα του Shah Alam το 1991. Ο νικητής στον αγώνα των 500cc ήταν ο αμερικανός John Kocinski που σημείωσε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία.


2: Η πίστα της Aragon είναι μία από τις δύο όπου ο Jorge Lorenzo δεν έχει κερδίσει αγώνα Grand Prix σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Η άλλη είναι η πίστα του Sachsenring.

2: Η πίστα της Aragón είναι μία από τις δύο όπου ο Valentino Rossi τερματίζει πάντα εκτός βάθρου στην κατηγορία MotoGP. Ή άλλη είναι το Silverstone.

0: Κανένας από τους οδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα της κατηγορίας MotoGP δεν έχει κερδίσει ένα Grand Prix στην Αραγονία σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Ο Casey Stoner έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες που έχουν γίνει εκεί, το 2010 και 2011.

0: Κανένας από τους οδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα της κατηγορίας MotoGP δεν έχει ξεκινήσει από την Pole Position σε Grand Prix της Αραγονίας σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Ο Casey Stoner έχει αποσπάσει την Pole Position στους δύο αγώνες που έχουν γίνει εκεί, το 2010 και 2011.
Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...