Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Honda παρουσίασε έναν Ηλιακό Σταθμό Παραγωγής Υδρογόνου

Η Honda Motor Co., Ltd. παρουσίασε έναν Ηλιακό Σταθμό Παραγωγής Υδρογόνου στις Εγκαταστάσεις της στην Περιφέρεια Saitama. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων για τα προϊόντα προσωπικής μετακίνησης επόμενης γενιάς της μάρκας, με εταίρους: τη Honda,τη Iwatani και την Περιφέρεια Saitama. Στο πλαίσιο μιας ακόμα πρωτοβουλίας, η Honda έχει εφοδιάσει το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity με πρίζα που θα λειτουργεί ως παροχή ισχύος 9kW. Επειδή το FCX Clarity παράγει ισχύ μέσω χημικής αντίδρασης υδρογόνου & οξυγόνου χωρίς εκπομπές CO2, με τη νέα πρίζα το όχημα θα μπορεί να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια ηλεκτρισμού μηδενικών ρύπων.

Είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ιαπωνία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την...
παραγωγή, αποθήκευση και διανομή υδρογόνου με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εκπομπές CO2. Ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης νερού υψηλής πίεσης, με την υπογραφή της Honda, παράγει υδρογόνο. Χωρίς μηχανικό συμπιεστή, το σύστημα είναι σχεδόν αθόρυβο και πολύ αποδοτικό ενεργειακά. Με ενέργεια από τον ήλιο και το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, το σύστημα μπορεί να παράγει 1,5kg υδρογόνου μέσα σε 24ώρες, που παρέχει στο FCX Clarity αυτονομία σχεδόν 150km. Η Honda στοχεύει να εξελίξει περαιτέρω το σύστημα για να προσφέρει καθαρές πηγές ενέργειας οικιακής χρήσης στο μέλλον.

Σχετικά με το Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων της Honda στη Saitama
Το Μάρτιο του 2009, η Honda και η Περιφέρεια Saitama συνήψαν συμφωνία συνεργασίας πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, από το Δεκέμβριο του 2010, η Honda έχει θέσει σε εφαρμογή ένα Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων στη Saitama με έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, τις επικοινωνίες και την τηλεματική, ώστε να γίνει εφικτή μία μελλοντική κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα από τα αυτοκίνητα.

Βάσει του προγράμματος, ο Ηλιακός Σταθμός Παραγωγής Υδρογόνου στην Περιφέρεια Saitama θα αντιπροσωπεύει την κοινωνία υδρογόνου του μέλλοντος. Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στη Honda να κάνει εκτενείς δοκιμές πάνω στις τεχνολογικές δυνατότητες και λειτουργικές απαιτήσεις του Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Υδρογόνου σε πραγματικό, αστικό περιβάλλον.

Σχετικά με την Έρευνα Κυψελών Καυσίμου της Honda
Για να βοηθήσει στην αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμου, στη μείωση των ρύπων και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η Honda πρωτοστατεί στην τρέχουσα εξέλιξη των κυψελών καυσίμου, τις οποίες θεωρεί ως βέλτιστη καθαρή πηγή ενέργειας.

Εκφράζοντας το όραμα μιας μελλοντικής κοινωνίας υδρογόνου και με μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity άρχισε να διατίθεται στις ΗΠΑ για leasing τον Ιούλιο του 2008 και στην Ιαπωνία το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Επίσης, στοχεύοντας στην εξάλειψη των εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια παραγωγής, αποθήκευσης και τροφοδοσίας καυσίμου υδρογόνου, τον Ιανουάριο του 2010 στο Αμερικανικό Κέντρο R&D της Honda στο Los Angeles, η Honda ξεκίνησε την πειραματική λειτουργία ενός συμπαγούς, αθόρυβου και χαμηλού κόστους ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας για οικιακή χρήση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...