Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ος αγώνας Ταχύτητας Τρίπολη: Δείτε τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος φετινός αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Τον αγώνα διοργάνωσε η Start Line τα στελέχη της οποίας είχαν την τύχη να δουλέψουν κατώ από έναν καταγάλνο ουρανό ως αποζημίωση για τη χθεσινή καταιγίδα. Η πίστα από νωρίς άρχισε να παίρνει ζωή με τις ομάδες αλλά και με τους συμμετέχοντες του GTCC που έστω και αν ακολουθούσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χρονικά, αρκετοί ήταν στην Τρίπολη απο νωρίς.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τους αγώνες της κατηγορίας Sport όπου στους 7 οδηγούς που είχαν πάρει μέρος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά προστέθηκε και ο Ορέστης Μέντζος με το Cirtroen Saxo VTS. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον...
Σπύρο Βοργιά που είχε την pole position να διατηρεί την πρώτη θέση, παρά την πίεση του Αμερικάνου που έμεινε στη δεύτερη θέση και έδειχνε πως είχε τη διάθεση και την ταχύτητα να μείνει κοντά. Ο Βοργιάς συνέχισε χωρίς κανένα πρόβλημα και πήρε τη νίκη με τον «Αμερικάνο» στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Νίκος Γιαννακόπουλος συμπληρώνοντας την τριάδα από Peugeot 106 Rallye. Κοσιάβελος και Αλεξόπουλος ολοκλήρωσαν την πεντάδα όσων τερμάτισαν με Saxo και Rallye αντιστοίχως, ενώ ο άτυχος της κούρσας ήταν ο Δημήτρης Λούκος που είδε νωρίς το Citroen AX να παραδίδει πνεύμα με πολύ καπνό να βγαίνει από καμένο λάδι στην εξάτμιση.

Στην κατηγορία Open το ενδιαφέρον ήταν ασφαλώς αυξημένο λόγω των δυνατών συμμετοχών, έστω και αν υπήρχαν αρκετές διαφορές ανάμεσα στο τετρακίνητο Mitsubishi EVO IX του πρωτοεμφανιζόμενου Πανου Κύρκου με τα δικίνητα Ford Sierra 500 των Αθυμαρίτη και Ρουστέμη και φυσικά τη BMW M3 του Μιχάλη Ευθυμίου. Παρόλα αυτά ο νεαρός Κύρκος έδειξε το σπουδαίο ταλέντο του και μετά την pole position κατάφερε να κάνει και έναν εξαιρετικό αγώνα για να πάρει τη νίκη στην πρώτη του εμφάνιση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ωστόσο δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας, αυτό γιατί ο Αντώνης Αθυμαρίτης ξεκίνησε εντυπωσιακά και απείλησε στους πρώτους γύρους χάρη στην εμπειρία και την ταχύτητά του. Η μάχη των δύο οδηγών κορυφώθηκε όταν στην στροφή πριν την ευθεία εκκίνησης είχαν μια επαφή από την οποία ο Αθυμαρίτης κατέληξε σε τετ-α-κε. Ο Κύρκος είδε την ασπρόμαυρη – προειδοποιητική – σημαία και ζήτησε συγγνώμη μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας πως ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν χωρίς καμία πρόθεση. Κατά συνέπεια ο Αθυμαρίτης έμεινε δεύτερος και άρχισε να αισθάνεται την πίεση του Μιχάλη Ευθυμίου που βρέθηκε τρίτος κατά την εκκίνηση. Ο Ευθυμίου όμως στην προσπάθειά του να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο είχε ένα τετ-α-κε και έχασε χρόνο και την ευκαιρία να διεκδικήσει πλέον τη 2η θέση, στην οποία τερμάτισε σχετικά εύκολα ο Αθυμαρίτης κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τρίτος ήταν ο Ευθυμίου και ακολούθησε ο Αλέξανδρος Ρουστέμης ο οποίος κατάφερε για λίγες στροφές να περάσει τον αντίπαλό του αλλά τελικά τα ελαστικά του, ιδίως στον πίσω άξονα, δεν του επέτρεπαν να είναι πιο πιεστικός. Πάντως κατάφερε να τερματίσει εμπρός από τον Σπύρο Παπαδόπουλο με τον οποίο είχε μια ωραία, καθαρή και διαρκή μονομαχία στους τελευταίους γύρους. Από εκεί και πίσω ο Λούκος δεν δυσκολεύτηκε να κρατηθεί έκτος, εμπρός από τον Κουρνιάτη, ο οποίος όπως πάντα έκανε εξαιρετική εκκίνηση και στους τελευταίους γύρους δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις κερδισμένες θέσεις.

Στον αγώνα της κατηγορίας Saloon το ενδιαφέρον μετετράπη σε σχέση με τις δοκιμές καθώς ο κάτοχος της pole position, Δημήτρης Λούκος, δεν μπόρεσε να είναι παρών στον αγώνα. Έτσι ουσιαστικά πρώτος ξεκίνησε ο Τρύφωνας Χασάπης που συμμετείχε με BMW M3 και όχι με το Citroen AX το οποίο τον είχαμε συνηθίσει. Η εκκίνηση ήταν δύσκολη. Έγινε ακόμη δυσκολότερη όταν ο Ρουστέμης είχε μια επαφή με τον Χασάπη και τελικά πέρασε πρώτος, ενώ στο 2ο γύρο είχαμε μια ακόμη μονομαχία με επαφές και τζαρτζαρίσματα, ανάμεσα στους Μήτσια – Κωνσταντακόπουλο και Αθυμαρίτη. Τελικός νικητής ήταν ο Μήτσιας καθώς ο Κωνσταντακόπουλος είχε τετ-α-κε και κάπως έτσι ξεκίνησε μια μάχη ανάμεσα στους Μήτσια και Αθυμαρίτη για την τρίτη θέση σε εκείνο το σημείο. Τα δύο πισωκίνητα αυτοκίνητα είχαν όμορφη μονομαχία για αρκετούς γύρους όμως ο Αθυμαρίτης δεν κατάφερε να μείνει μέχρι τέλους λόγω προβλήματος που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη. Μάλιστα ο Μητσιάς αφού έμεινε ανενόχλητος ευτύχησε να πανηγυρίσει όχι την τρίτη θέση άλλα τη δεύτερη καθώς δύο αγώνες πριν το τέλος ο Χασάπης εγκατέλειψε. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Κυπραίος και ακολούθησαν οι Σωτήρης Σπυρόπουλος και Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...