Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ducati γιορτάζει 4 Παγκόσμιους Τίτλους στα SBK και στα Superstock!

Με τη νίκη του στον 1ο αγώνα του Γαλλικού γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στο Magny-Cours, ο Carlos Checa γιόρτασε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK και η Ducati έφτασε τους 14 τίτλους οδηγών!

Ολοκληρώνοντας μία από τις ιστορικότερες ημέρες για την Ducati, το Ιταλικό εργοστάσιο εξασφάλισε επίσης το 17ο τίτλο κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike!.

Ο Ισπανός Carlos Checa, εξασφάλισε τον τίτλο οδηγών με μία πειστική νίκη στο προτελευταίο γύρο της σαιζόν οδηγώντας ένα Ducati 1198 για την ομάδα της Althea Racing και αυτή να ακολουθείται από μια εξίσου εντυπωσιακή νίκη στο δεύτερο σκέλος.

Εν τω μεταξύ, ο ταλαντούχος - 22 ετών - Ιταλός αναβάτης Davide Giugliano, οδήγησε...
συνετά και κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και η Ducati τον τίτλο των κατασκευαστών στην κατηγορία των Superstock.

Ο πολλά υποσχόμενος αναβάτης της Althea Racing - κατέκτησε συνολικά 4 νίκες το 2011- οδηγώντας μια Ducati 1198 έδωσε αρκετές μάχες με τον νικητή τελικά του αγώνα Danilo Petrucci ο οποίος αγωνίζεται επίσης με Ducati 1198 και οδηγώντας με ασφάλεια, τερμάτισε 5ος σιγουρεύοντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος των Superstock.

Η νίκη της Ducati στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Superstock υπογραμμίζει την χωρίς συμβιβασμούς προσέγγιση του Ιταλικού εργοστασίου στην κατηγορία των Superbike παραγωγής και υπογραμμίζει την πίστη της για τις δυνατότητες των πλούσιων σε ροπή δικύλινδρων κινητήρων της.

Έχοντας γράψει πλέον το όνομά του στην ιστορία των World Superbikes, ο Carlos Checa επιβεβαιώνει επίσης την ανταγωνιστικότητα της L-Twin Ducati 1198 και στα SBK. Έτσι, με τη νίκη αυτή το Ιταλικό εργοστάσιο γιορτάζει τον 17ο τίτλο κατασκευαστών στα SBK αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία και το πάθος των ανθρώπων της Ducati για την κατασκευή racing μοτοσυκλετών που βασίζονται στα μοντέλα παράγωγής.

Ο Carlos, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:
“Είμαι διπλά ευτυχισμένος, πρώτον γιατί πήρα τον πρώτο μου τίτλο και δεύτερον γιατί αυτό συνέβη οδηγώντας μια Ducati. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου – Team Althea Racing – αλλά και όλους όσους με βοήθησαν στη Ducati δουλεύοντας σκληρά όλη τη χρονιά για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι μαζί κάναμε μεγάλη προσπάθεια αφού από την αρχή της χρονιάς είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορους αναβάτες και πολύ ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Από το μέσον της σαιζόν και μετά, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον τίτλο και παρόλο που η πίεση μεγάλωνε, η ομάδα δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της κι έτσι φτάσαμε ως εδώ. Αυτό το συναίσθημα που ζω είναι σπουδαίο! ”.

Ο Πρόεδρος της Ducati Motor Holding, Gabriele del Torchio, δήλωσε:
“Είμαι ευτυχισμένος για την κατάκτηση του τίτλου αναβατών αλλά και εξαιρετικά υπερήφανος για τον τίτλο των κατασκευαστών. Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα αποδεικνύει την υπεροχή της Ducati στις μοτοσυκλέτες παραγωγής και επιβεβαιώνει την επιτυχία του 1198, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εμπορικά ως παράδειγμα δημιουργικότητας και Ιταλικού design. Ο Carlos ήταν φανταστικός, πάντα επαγγελματίας και πάντα αγνός “Ducatista”. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν, στην ομάδα Team Althea Racing, στο τμήμα Ducati Corse και σε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για να έρθει αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα. Κερδίζοντας και τους δύο τίτλους στα Superstock, των οδηγών και των κατασκευαστών, σήμερα ζήσαμε πραγματικά μια φανταστική Κυριακή και θα τη θυμόμαστε ως ένα event πολύ σπουδαίο για τη Ducati και τη δικύλινδρη κληρονομιά μας”.

O Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, Filippo Preziosi δήλωσε:
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Carlos, ειλικρινά άξιζε τον τίτλο κι ως οδηγός αλλά κι ως άνθρωπος. Επίσης ευχαριστώ το Team Althea Racing και το Ducati Corse αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτή τη προσπάθεια δείχνοντας απίστευτο πάθος και επαγγελματισμό για να φτάσουμε να ζήσουμε αυτή τη φοβερή ημέρα που σε συνδυασμό με την κατάκτηση των τίτλων στα Superstock, θα τη θυμόμαστε για πάντα”.

SBK - Results: Race 1
1. Carlos Checa (Ducati) 2. Melandri (Yamaha) 3. Haslam (BMW) 4. Camier (Aprilia) 5. Laverty (Yamaha) 6. Guintoli (Ducati) 7. Haga (Aprilia) 8. Lascorz (Kawasaki) 9.Corser (BMW) 10.Sykes (Kawasaki).
SBK - Results: Race 2
1. Carlos Checa (Ducati) 2. Melandri (Yamaha) 3. Laverty (Yamaha) 4. Haslam (BMW) 5. Guintoli (Ducati) 6. Camier (Aprilia) 7. Lascorz (Kawasaki) 8. Badovini (BMW) 9.Corser (BMW) 10.Haga (Aprilia).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...