Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορυφαία Πρότυπα Ασφάλειας: Πέντε αστέρια Euro NCAP για τα Opel Zafira Tourer και Astra GTC

Νέες διακρίσεις για νέα μοντέλα της Opel από τον ανεξάρτητο οργανισμό ενημέρωσης καταναλωτών Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme). Οι ειδικοί των crash tests βαθμολόγησαν με πέντε αστέρια τα Opel Astra GTC και Zafira Tourer για την παθητική και την ενεργητική τους ασφάλεια.

«Η ασφάλεια των επιβατών ήταν ανέκαθεν ζήτημα υψηλής προτεραιότητας στην ατζέντα της Opel» σχολιάζει η Rita Forst, Αντιπρόεδρος GME Engineering. «Είμαστε περήφανοι με τα τελευταία αποτελέσματα και πολύ ικανοποιημένοι που δεν πληρούμε απλά τα πρότυπα ασφάλειας με τα Zafira Tourer και Astra GTC αλλά τα έχουμε ξεπεράσει». Σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών (προστασία ενήλικων επιβατών και παιδιών, ασφάλεια πεζών και συστήματα υποστήριξης οδηγού) και τα δύο αυτοκίνητα πήραν άριστη βαθμολογία. Η ανακοίνωση του NCAP έρχεται δύο μήνες περίπου μετά τα...
πέντε αστέρια του ηλεκτρικού Opel Ampera από τον ίδιο φορέα.

Το Zafira Tourer και το Astra GTC συμπεριφέρθηκαν άψογα στα crash tests επιδεικνύοντας ένα υψηλό επίπεδο ακαμψίας αμαξώματος. Το εσωτερικό της καμπίνας και τα εξαρτήματα ασφαλείας και στα δύο αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού, για παράδειγμα, από την επαφή των γονάτων με το ταμπλό. Διαπιστώθηκε ότι οι ζώνες ασφαλείας για παιδιά - και στα δύο αυτοκίνητα - προσφέρουν υψηλού βαθμού προστασία.

Το Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme) που έχει έδρα στις Βρυξέλες περιλαμβάνει εκπροσώπους από Ευρωπαϊκά υπουργεία μεταφορών, αυτοκινητιστικούς συνδέσμους, ασφαλιστικές εταιρίες αυτοκινήτων και ομάδες εκπροσώπησης καταναλωτών. Τα πρότυπά του είναι αυστηρότερα από τις ελάχιστες επίσημες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, εκλαμβάνονται ως διεθνή σημεία αναφοράς.

Το Euro-NCAP έχει καθιερώσει τυποποιημένες δοκιμές όπου εξετάζεται ο κίνδυνος τραυματισμού για επιβάτες και πεζούς σε διαφορετικά σενάρια συγκρούσεων. Χρησιμοποιούνται κούκλες δοκιμών για την προσομοίωση των φορτίων κρούσης σε διαφορετικά σημεία του ανθρώπινου σώματος. Οι εικονικές συγκρούσεις περιλαμβάνουν δοκιμές με πλήρως μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις με άλλα οχήματα και σταθερά αντικείμενα.

Το νέο Zafira Tourer θέτει νέα πρότυπα ευελιξίας και αίσθησης στο εσωτερικό στην κατηγορία πολυμορφικών οχημάτων με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα καθισμάτων Flex7. Το ‘Σαλόνι σε τροχούς’ της Opel – όπως αποκαλείται - κατατάσσεται στην κορυφή της κατηγορίας του σε απόδοση καυσίμου και συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η εμφάνιση και η οδική συμπεριφορά του νέου Astra GTC το κάνουν μία ξεχωριστή πρόταση μεταξύ των μικρομεσαίων μοντέλων Opel. Το coupé έχει απήχηση κυρίως σε πελάτες που εκτιμούν τη ‘συναισθηματική’ σχεδίαση και τη βελτιστοποιημένη εμπρός ανάρτηση με γόνατα HiPerStrut (High Performance Strut).
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...