Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tο μεγαλύτερο ελαστικό του κόσμου!

Το ράντιαλ χωματουργικό ελαστικό 59/80 R63 για ανοιχτό ορυχείο στη Σουηδία.

Για πρώτη φορά, η Bridgestone έφερε το μεγαλύτερο ελαστικό παγκοσμίως, διάστασης 59/80 R63, στις ευρωπαϊκές ακτές. Έξι χωματουργικά ελαστικά, με διάμετρο 4.02 μέτρων εκφορτώθηκαν στο Gothenburg της Σουηδίας, στις 10 Αυγούστου.

Μετά από εκεί, οι γίγαντες της Bridgestone μεταφέρθηκαν 1.500 χλμ βόρεια στο Aitik, στο ανοιχτό ορυχείο χαλκού στη Λαπωνία. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν σε ένα μοντέλο ηλεκτρικής τελικής μετάδοσης ενός οχήματος από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως: το φορτηγό ορυχείων Caterpillar 795F, το οποίο, με πλήρες φορτίο ζυγίζει 570 τόνους.

Το χωματουργικό ελαστικό της Bridgestone VRPS® (V-Steel Rock Premium Service) σχεδιάστηκε για να...
υποστηρίζει φορτία άνω των 100 τόνων και να λειτουργεί κάτω από τις σκληρότερες συνθήκες. Κατασκευάζεται στο Kitakyushu, εξειδικευμένο εργοστάσιο χωματουργικών ελαστικών της Bridgestone στην Ιαπωνία.

“Παρόλο που τα ελαστικά διάστασης 59/80 R63 χρησιμοποιούνται ήδη σε ανοιχτά ορυχεία στην Αμερική και την Αυστραλία, είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα ελαστικά της Bridgestone χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη” δηλώνει ο Mats-Johan Adner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bridgestone Σουηδίας. “Είμαστε περήφανοι που επελέγη η Bridgestone για ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα φορτηγά ορυχείων ηλεκτρικής μετάδοσης.”

Ειδικός χειρισμός

Με διάμετρο μεγαλύτερη από δύο φορές το ύψος του μέσου ανθρώπου, πλάτος 1.47 μέτρων και βάρος 5.75 τόνων, τα ελαστικά αυτά απαιτούν ειδικές συνθήκες χειρισμού, μεταφοράς και αποθήκευσης, Στο Gothenburg, έξι στο σύνολο τους τηλεσκοπικοί φορτωτές και ανυψωτικά μηχανήματα 16 τόνων ανέλαβαν να σηκώσουν τα ελαστικά από τα κοντέινερ και να τα φορτώσουν πάνω σε μία γιγαντιαία ρυμουλκούμενη καρότσα σε διάστημα λιγότερο από τρεις ώρες.

“Το λιμάνι του Gothenburg χειρίστηκε την αποστολή με μεγάλο επαγγελματισμό” δήλωσε ο Erwin Lever, Product Manager στη Bridgestone Σουηδίας. “Η ασυνήθιστη αυτοκινητοπομπή προσέλκυσε μεγάλη προσοχή στην μακρά της πορεία προς τα βόρεια.”

Η Bridgestone αυξάνει τη δυνατότητα παραγωγής

Η Bridgestone είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής χωματουργικών ελαστικών, που προμηθεύει με πλήρη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών όσους ασχολούνται με τα ορυχεία, τις κατασκευές, τις εθνικές οδούς και τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για μεγάλα και πολύ μεγάλα ράντιαλ χωματουργικά ελαστικά, η Bridgestone επεκτείνει τη δυνατότητα παραγωγής του πρότυπου εργοστασίου της Kitakyushu σε 130 τόνους ημερησίως μέχρι το 2013.
Το ορυχείο Aitik στη βόρεια Σουηδία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού στην Ευρώπη. Η διαχειρίστρια εταιρία του ορυχείου Boliden, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία μετάλλων, παρήγγειλε ήδη άλλο ένα σετ από έξι ελαστικά Bridgestone VRPS διάστασης 59/80 R63, για παράδοση τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...