Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης: Ελαφρύ Ηλεκτρικό Όχημα Opel: 100 χιλιόμετρα με 1 Ευρώ!

Το ενεργειακό κόστος, η απόδοση και η σχεδίαση ελαφρού βάρους είναι από τα πλέον επίκαιρα θέματα στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η Opel εύλογα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής με ένα νέο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας. Το RAK e ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική μετακίνηση και επιβεβαιώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της Opel στα εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Το επαναστατικό RAK e χαρακτηρίζεται από ελάχιστο ενεργειακό κόστος, μπορεί να καλύψει...
100 χιλιόμετρα με ένα ευρώ, έχει το ένα τρίτο(1/3) του βάρους ενός σύγχρονου μικρού αυτοκινήτου, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 120 km/h.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά για όλους. Η φιλοσοφία εκτεταμένης αυτονομίας του Ampera καταδεικνύει τον ηγετικό ρόλο μας στο χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ στόχος για το πειραματικό όχημα RAK e είναι να διατίθεται σε τιμή προσιτή ακόμα και για πελάτες νεαρής ηλικίας. Το RAK e έχει cool εμφάνιση και προοπτικές κανονικής παραγωγής. Στο μέλλον, η απόδοση θα μετριέται σε ευρώ, όχι σε λίτρα ανά 100 χλμ. Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το ‘αυτοκίνητο του 1 ευρώ’, δήλωσε ο Karl-Friedrich Stracke, Opel CEO, στην παγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη.

Η φιλοσοφία ελαφρού βάρους του RAK e βασίζεται σε μία ατσάλινη δομή χωροδικτυώματος ’ντυμένη’ με συμβατικό συνθετικό υλικό. Αυτό επιτρέπει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε προσιτή τιμή. Η Opel σκόπιμα αποφεύγει τη χρήση ακριβών συνθετικών υλικών θέλοντας να κάνει την ηλεκτροκίνηση όσο το δυνατόν πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Το όνομα ‘RAK e’ θυμίζει τον πρωτοπόρο Fritz von Opel και το επαναστατικό πυραυλοκίνητο όχημα του περασμένο αιώνα. Το 1928 RAK 2 ‘εκτόξευσε’ τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρίας με τελική ταχύτητα 228 km/h. Το “e” εκτός του ότι συμβολίζει το ηλεκτρικό (electric), ενσαρκώνει και την ιδέα των επαναστατικών πειραματικών οχημάτων.

«Το RAK e γεννήθηκε μέσα από την πλούσια εμπειρία μας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, κυρίως από το Ampera» εξηγεί ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης. «Αυτή η προηγμένη φιλοσοφία εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων: δίνει μία εικόνα από το μέλλον με το πρώτο ‘e-Opel’. Ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις του κοινού της έκθεσης».

Σχεδίαση: Συνδέοντας την Απόλαυση με τη Λειτουργικότητα

Οι δυνατότητες του εντυπωσιακού, πειραματικού οχήματος φαίνονται στην καινοτόμο σχεδίαση. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από πλήρως ανακυκλώσιμο συνθετικό υλικό, ενώ θυμίζει ανεμόπτερο αφού ο συνοδηγός κάθεται πίσω από τον οδηγό. Χάρη στην μεγάλη ‘καλύπτρα’ της καμπίνας, ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν μία αίσθηση ευρυχωρίας και σφαιρικής ορατότητας. Το εμπρός κάθισμα, η κολόνα του τιμονιού και τα υποβραχιόνια πέφτουν αυτόματα μπροστά για να διευκολύνουν την πρόσβαση. Ο ασύρματος έλεγχος μέσω smart phone αναδεικνύει την οπτική εντύπωση της λειτουργίας αυτής. Τα πεντάλ και το τιμόνι προσαρμόζονται στις διαστάσεις του οδηγού.

Ο σπορ χαρακτήρας του διθέσιου υπογραμμίζεται από ορατά εξαρτήματα του πλαισίου όπως τα ενσωματωμένα στους τροχούς εμπρός δισκόφρενα και το πίσω ψαλίδι που προέρχεται από μοτοσικλέτα. Οι πίσω τροχοί αυξάνουν την ευελιξία με πλάτος πέλματος μόνο 600 mm.

‘Το Αυτοκίνητο του 1 Ευρώ’: Ηλεκτροκίνηση με Ελάχιστο Λειτουργικό Κόστος

Οι στόχοι εξέλιξης – δυναμικές επιδόσεις, μειωμένο βάρος και βέλτιστη απόδοση σε συνδυασμό με μέγιστη απλότητα– αντανακλώνται στην εμφάνιση. Το RAK e απευθύνεται σε μία μεγάλη πελατειακή γκάμα – νέους, άτομα με οικολογική συνείδηση, τεχνοκράτες – για τους οποίους η cool εμφάνιση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι εξίσου σημαντική με την ενέργεια που καταναλώνει.

Έχοντας μήκος περίπου 3 m και ύψος 119 cm, το αεροδυναμικό RAK e προσφέρει οδήγηση μηδενικών ρύπων με ελάχιστο λειτουργικό κόστος. Μετά τη φόρτιση της μπαταρίας για τρεις ώρες με κόστος περίπου ενός ευρώ, το πειραματικό όχημα έχει αυτονομία 100 km. Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός επιτυχημένου συνδυασμό χαμηλού βάρους, ελάχιστης μετωπικής επιφάνειας, χαμηλής αντίστασης κύλισης και πολύ αποδοτικής ηλεκτροκίνησης.

Η κατανάλωση ενέργειας ανά άτομο είναι δέκα φορές χαμηλότερη από αυτή ενός οικονομικο,ύ μικρού αυτοκινήτου. Το cockpit περιλαμβάνει οθόνες που προβάλλουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης, λειτουργίες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και θέρμανσης/ψύξης.

Πρώτο Ξεκίνημα: Ηλεκτρική Οδήγηση Ετών 16

Μία ευρεία γκάμα επιλογών σε χρώματα, υλικά και σχήματα θα επέτρεπε στον πελάτη να εξατομικεύσει το RAK e σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο. Εντυπωσιακά χρώματα, με κοντράστ οροφή, και φουτουριστικά φώτα LED, θα γοητεύσουν κυρίως νεαρούς αγοραστές, ‘ένα γκρουπ πελατών για τους οποίους έχουμε περισσότερες νέες ιδέες από ποτέ» σχολιάζει ο Mark Adams. Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, ακόμα και οι 16χρονοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους σαν οδηγοί με το RAK e, με περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 45 km/h.

Ζυγίζοντας μόλις 380 kg το RAK e έχει το ένα τρίτο (1/3) του βάρους ενός σύγχρονου μικρού αυτοκινήτου. Με κύκλο στροφής μόνο 5,5 m, είναι ιδανικό για διαδρομές πόλης. Η εκτιμώμενη τελική ταχύτητα των 120 km/h και η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 13 δεύτερα καταδεικνύει ότι η φιλοσοφία της Opel για την αστική μετακίνηση μπορεί να μεταφερθεί και στον αυτοκινητόδρομο. Το RAK e χρειάζεται πολύ λίγη ενέργεια για τέτοιες επιδόσεις – έχει μέγιστη παραγωγή ισχύος του 36,5 kW/49 hp, ενώ 10,5 kW/14 hp είναι συνεχώς διαθέσιμα. Η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας των 5 kWh επιτρέπει αυτονομία 100 km, που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μόλις 0,6 λίτρ. βενζίνης. Επομένως, διανύοντας 10.000 km το χρόνο, η κατανάλωση ενέργειας του RAK e θα είναι μόλις 525 kWh, που θα μπορούσε να προσφέρει ένα ηλιακό πάνελ πέντε τετραγωνικών μέτρων 500 Watt εγκατεστημένο στην οροφή του γκαράζ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...