Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Skoda Octavia5 RS Bonneville Special ξεπερνά τα 365km/h

Η Octavia5 RS, το σπορ μοντέλο της SkodaOctavia5 κινούμενο από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα αποτελεί πλέον και επίσημα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Με τελική ταχύτητα 365km/h (227 mph), η ειδική έκδοση της Octavia5 RS Bonneville κατάρριψε το ρεκόρ υψηλότερης τελικής ταχύτητας στην πίστα Bonneville που βρίσκεται στην Αμερικάνικη πολιτεία της Γιούτα. Λίγες μόνο μέρες μετά την επίτευξη των 321km/h στην ίδια πίστα, η Octavia5 RS με κινητήρια δύναμη 600 ίππων στις 19 Αύγουστου, 2011, στις 07:45 τοπική ώρα ανέβασε τον πήχη στα ύψη!

Το προηγούμενο ρεκόρ των 347km/h (216mph) στην κατηγορία “G/PS” χρονολογείται από το...
1998. Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η Skoda το καταρρίπτει, ανεβάζοντας μάλιστα την τελική ταχύτητα κατά +18km/h. Η επιτροπή της Southern California Timing Association (SCTA) πιστοποίησε επίσημα το νέο ρεκόρ. Την Octavia5 RS Bonneville οδήγησε επιτυχημένα στο όριο ο βρετανός οδηγός Richard Meaden στο πλαίσιο της εβδομάδας ταχύτητας που διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην πίστα του Bonneville.

Ο Meaden κατάφερε συνολικά να ξεπεράσει περισσότερες από 6 φορές το όριο των 320km/h στην πίστα των 5 συνολικά χιλιομέτρων.

Παράλληλα o Robert Hazelwood, διευθυντής της Skoda U.K δήλωσε ενθουσιασμένος: “Αυτό αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα για την Skoda. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την ταχύτητα των 320km/h γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την 10-ετή επέτειο των εκδόσεων RS από την μάρκα μας. Όχι μόνο καταφέραμε να επαναλάβουμε 6 φορές τον αρχικό μας στόχο αλλά παράλληλα καταρρίψαμε και το παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής ξεπερνώντας τα 365km/h. Την επιτυχία αυτή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με όλους αυτούς που δουλέψαμε νυχθημερόν με σκοπό να δημιουργήσουμε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Τη SkodaOctavia 5 RS Bonneville.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...