Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H επενδυτική πρόταση της Energan Oil & Gas

Την επενδυτική πρόταση της Energan Oil & Gas για τη μετατροπή του κοιτάσματος αερίου «Νότια Καβάλα» σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, παρουσία του πρόεδρου της θυγατρικής εταιρείας ΚΑΒΑΛΑ OIL Βαγγέλη Παππά.

Η παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης έγινε με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ο κ. Ρήγας δεν έκρυψε την ενόχλησή του από την τροποποίηση που γίνεται σε παλαιότερο άρθρο του Ν. 3428/2005 ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης της άδειας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου με άδεια εγκατάστασης υπόγειας αποθήκης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επισήμανε ότι η Energan Oil & Gas επένδυσε...
στην ΚΑΒΑΛΑ OIL πάνω από 120.000.000 € το 2007 για τη συνέχιση της εξόρυξης του πετρελαίου στηριζόμενη μεταξύ άλλων και στη δυνατότητα μετατροπής της άδειας του κοιτάσματος «Νότιας Καβάλας» σε αποθήκη φυσικού αερίου. Υπογράμμισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «στη μέση του παιχνιδιού κανείς δεν αλλάζει τους όρους. Οποιαδήποτε αλλαγή στην κείμενη νομοθεσία η οποία προϋπήρχε της επένδυσης θα επιφέρει απαξίωση των μέχρι σήμερα επενδύσεων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα πλεονεκτήματα της πρότασης της εταιρείας σημειώνοντας ότι με την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου επιτυγχάνονται: 1) ύπαρξη στρατηγικού αποθέματος για τη χώρα με δέσμευση μέρους της αποθήκης υπέρ του Δημοσίου, 2) δημιουργία πλαισίου ανταγωνισμού για την εμπορία φυσικού αερίου, 3) μείωση της τιμής του αερίου, 4) διασφάλιση των 265 θέσεων εργασίας της KABAΛΑ OIL - δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των βαρελιών πετρελαίου που εξορύσσεται από το κοίτασμα «Πρίνος».

Ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για μια επένδυση της τάξης των 400.000.000 € η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι απόλυτα ασφαλής για το περιβάλλον, αναδεικνύει την Καβάλα σε ενεργειακό κέντρο και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Υπογράμμισε τέλος ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της επένδυσης η οποία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα διευκρινίζοντας ότι το ενδεχόμενο της προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση της επένδυσης θα επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις με κινδύνους για τη βιωσιμότητα της ίδιας της επένδυσης αλλά και της οικονομίας γενικότερα.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...