Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένταξη του Ομίλου Fiat στους Δείκτες Dow Jones Sustainability World και Dow Jones Sustainability Europe για τρίτη συνεχή χρονιά

Ο Όμιλος Fiat αναγνωρίστηκε ως ηγέτης της βιωσιμότητας για τρίτη συνεχή χρονιά, με την ένταξή του στους Δείκτες Dow Jones Sustainability World και Dow Jones Sustainability Europe. Η Fiat έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία (94/100), μαζί με την BMW, σε σύγκριση με το μέσο όρο 72/100 των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία και που αξιολογούνται από τον SAM, τον επενδυτικό όμιλο που ειδικεύεται στις επενδύσεις στην αειφορία.

Οι αναγνωρισμένου κύρους δείκτες DJSI World και DJSI Europe δέχονται μόνο τις εταιρίες εκείνες που κρίνονται ως οι καλύτερες στην...
κατηγορία τους στη βιώσιμη διαχείριση των επιχειρήσεών τους, από οικονομική, κοινωνική όσο και περιβαλλοντική άποψη. Στο Δείκτη DJSI World, εκτός από την Fiat, οι μοναδικές άλλες εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγιναν δεκτές για το 2011/2012 ήταν η BMW και η Volkswagen. Στο Δείκτη DJSI Europe, έχουν εισαχθεί μόνο η Fiat και η BMW.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Sergio Marchionne, δήλωσε: «Η επιβεβαίωση ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones αποδεικνύει ότι οι αξίες που διατρέχουν την επιχειρηματική μας δραστηριότητα αναγνωρίζονται και εκτιμώνται σε διεθνές επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτό ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, όχι μόνο για την εικόνα μας, αλλά επειδή αποτελεί απτή απόδειξη του συστήματος αξιών που υπάρχει πίσω από τα αποτελέσματα του Ομίλου μας. Αυτό για το οποίο εργαζόμαστε είναι έγκυρο και αξιοσέβαστο, και η λήψη αυτής της αναγνώρισης μας παρακινεί να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα».

Πιο συγκεκριμένα, η Fiat έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία σε όλους σχεδόν τους τομείς που αναλύθηκαν από περιβαλλοντικής άποψης (την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την απόδοση των προϊόντων, τα logistics), και, στην κοινωνική διάσταση, για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών, την υπεύθυνη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και τις πρωτοβουλίες για τις τοπικές κοινότητες. Η μέγιστη αναγνώριση δόθηκε επίσης στη διαχείριση κινδύνου και τη διαδικασία της τεχνολογικής καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια του 2010, η Fiat πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, η Fiat αναδείχθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως η πλέον οικολογική ανάμεσα στα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη, με τα αυτοκίνητά της να έχουν το χαμηλότερο μέσο επίπεδο εκπομπών CO2. Η Fiat Powertrain ολοκλήρωσε την ανάπτυξη των δικύλινδρων κινητήρων TwinAir που μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε 92 g/km, το χαμηλότερο μέγεθος στην Ευρώπη για έναν βενζινοκινητήρα.

Η Magneti Marelli σημείωσε περαιτέρω πρόοδο στις τηλεματικές τεχνολογίες που επιτρέπουν μια όλο και πιο βιώσιμη κινητικότητα και το Centro Ricerche Fiat (Κέντρο Ερευνών της Fiat) συνέχισε να αποδεικνύει πως είναι ένα κέντρο αριστείας για διεθνή ερευνητικά προγράμματα και πλατφόρμες στους τομείς της ασφάλειας των οχημάτων και στις τεχνολογίες για την αποδοτικότητα των καυσίμων.

Σημαντικά βήματα προόδου σημειώθηκαν επίσης και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις παραγωγικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, τα εργοστάσια του Ομίλου Fiat παγκοσμίως πέτυχαν μείωση κατά 11% των εκπομπών CO2 ανά όχημα που παράγεται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο κοινωνικό επίπεδο, η Fiat συνέχισε να επενδύει σε έργα που επικεντρώνονται γύρω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2010 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και η Fiat προσπάθησε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της κρίσης στους εργαζομένους της με ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης, στοχεύοντας στην άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Η Fiat συνέχισε τη διαδικασία της ευαισθητοποίησης των προμηθευτών προς μια πιο υπεύθυνη διαχείριση των επιχειρήσεών τους μέσα από τη διάδοση των κατευθυντήριων γραμμών της βιωσιμότητας, καθώς και την αξιολόγηση του επιπέδου συμμόρφωσής τους με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Εταιρεία ενίσχυσε επίσης τη δέσμευσή της για τις τοπικές κοινωνίες, διαθέτοντας €25.600.000 για την υποστήριξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

Κριτήρια Επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής των Δεικτών DJSI εξετάζουν μια σειρά παραμέτρων σε κάθε μια από τις τρεις διαστάσεις (οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική), στις οποίες βασίζεται η έννοια της βιωσιμότητας.

Η οικονομική διάσταση περιλαμβάνει μια ανάλυση της εταιρικής διακυβέρνησης, της διαχείρισης κινδύνων, του κώδικα συμπεριφοράς, της διαχείρισης του εμπορικού σήματος και της διαδικασίας της τεχνολογικής καινοτομίας. Η ανάλυση της περιβαλλοντικής διάστασης καλύπτει τις περιβαλλοντικές εκθέσεις, την πολιτική και τη διαχείριση, την υπεύθυνη διαχείριση των προϊόντων, τη στρατηγική για την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των εκπομπών, καθώς και την ενεργειακή απόδοση. Για την κοινωνική διάσταση, οι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου, τη δέσμευση στις τοπικές κοινωνίες, την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, τη διαχείριση προμηθευτών και τη δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...