Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα BMW X3 καταξιώνεται και στον τομέα της ασφάλειας

Με την κορυφαία οδική συμπεριφορά και ευελιξία της, η νέα BMW X3, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να καταγράψει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στις διεθνείς αυτοκινητιστικές αγορές. Τώρα καταξιώνεται και στον τομέα της ασφάλειας όπως επιβεβαιώνει το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δοκιμών σύγκρουσης. Στα τελευταία crash tests του Euro NCAP, η BMW X3 αρίστευσε με 5 αστέρια. Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς SAV κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στην απαιτητική αξιολόγηση νέων αυτοκινήτων, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα του στάνταρ εξοπλισμού ασφαλείας και αποτελεσματική προστασία σε διάφορους τύπους ατυχημάτων.

Η κορυφαία κατάταξη στα crash tests του Euro NCAP είναι αποτέλεσμα της...
προηγμένης φιλοσοφίας ασφαλείας που διέπει τα μοντέλα BMW X. Η νέα BMW X3 διαθέτει εξαιρετικά στιβαρή δομή αμαξώματος, ενώ οι δυνάμεις που απελευθερώνονται σε μία σύγκρουση εκτρέπονται με ακρίβεια μέσω προκαθορισμένων διαδρομών απόσβεσης φορτίων και απορροφώνται από ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης. Κατά συνέπεια, ο κλωβός επιβατών παραμένει ανέπαφος και λειτουργεί σαν χώρος επιβίωσης, ακόμα και σε ισχυρές συγκρούσεις. Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας της νέας BMW X3 περιλαμβάνει εμπρόσθιους, πλευρικούς και αερόσακους οροφής που προστατεύουν τον οδηγό και τους επιβάτες από τραυματισμούς. Επίσης στάνταρ είναι προεντατήρες και περιοριστές φορτίου ζωνών ασφαλείας στα εμπρός καθίσματα και συστήματα ISOFIX πίσω για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων, με δυνατότητα απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού. Τα συστήματα συγκράτησης ελέγχονται από τα κεντρικά ηλεκτρονικά ασφαλείας, που με βάση τον τύπο και τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης ενεργοποιούν τις πιο αποτελεσματικές λειτουργίες προστασίας σε κάθε περίπτωση.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι εκτιμητές κατέληξαν ότι η νέα BMW X3 προσφέρει ένα υψηλό επίπεδα ασφάλειας για όλους τους επιβαίνοντες. Ο ανθεκτικός κλωβός επιβατών παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από τραυματισμούς σε μία μετωπική σύγκρουση για τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης ή θέσης του καθίσματος. Το SAV έλαβε εξαιρετική βαθμολογία στην προστασία των παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών ή 18 μηνών σε συνδυασμό με τα ανάλογα παιδικά καθίσματα. Η BMW X3 κατέκτησε επίσης υψηλή βαθμολογία για την προστασία που παρέχει σε μία πλευρική σύγκρουση.

Η νέα BMW X3 έδωσε τα διαπιστευτήριά της και στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το SAV διατίθεται στάνταρ με σύστημα Dynamic Stability Control (DSC), που συνδέεται με το ευφυές BMW xDrive all-wheel drive. Περιλαμβάνοντας λειτουργίες ευρέως φάσματος, όπως Braking Assistant, Cornering Brake Control και το traction mode DTC (Dynamic Traction Control), το Dynamic Stability Control διασφαλίζει ελεγχόμενη και ασφαλή οδική συμπεριφορά ακόμα και σε κρίσιμες οδηγικές συνθήκες. Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά της BMW X3 είναι δείκτης Tyre Defect Indicator που προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό για απώλεια πίεσης κάποιου ελαστικού.

Η διαδικασία δοκιμών του NCAP (New Car Assessment Programme) θεωρείται από τις πλέον αυστηρές στις οποίες υποβάλλονται τα νέα αυτοκίνητα ανά τον κόσμο. Το Euro NCAP test είναι σημείο αναφοράς για την ασφάλεια στις συγκρούσεις και αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη από κυβερνήσεις, λέσχες αυτοκινήτου και συνδέσμους καταναλωτών. Το προφίλ δοκιμών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπρόσθια σύγκρουση, πλάγια σύγκρουση και πλευρική πρόσκρουση σε ατσάλινο στύλο. Από το 2009, λαμβάνονται επίσης υπόψη τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά ασφαλείας και οι πρόσθετοι κίνδυνοι τραυματισμών σε μία μεγάλη γκάμα συγκρούσεων.

Πέρσι, η premium αυτοκινητοβιομηχανία από το Μόναχο τιμήθηκε από το ινστιτούτο δοκιμών ασφαλείας Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) με ειδικό βραβείο για το BMW Assist Advanced eCall, το προηγμένο σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης με αυτόματο εντοπισμό θέσης και ανίχνευση σφοδρότητας ατυχημάτων που διατίθεται επίσης για τη BMW X3.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...