Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραγωγή δύο εκατομμυρίων ΜΙΝΙ στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Δέκα χρόνια από την έναρξη παραγωγής του ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron οδήγησε το 2.000.000ό ΜΙΝΙ εκτός του εργοστασίου. Πρόκειται για ένα ΜΙΝΙ Cabrio βαμμένο σε αποκλειστική απόχρωση και εξοπλισμένο με πρόσθετα αξεσουάρ.

Ο Frank-Peter Arndt, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος Παραγωγής, δήλωσε στην Οξφόρδη: «Η παραγωγή του 2.000.000ού MINI έρχεται σαν επιστέγασμα μιας ισχυρής ζήτησης στην παγκόσμια αγορά. Η πρόσφατη ανακοίνωσή μας για πρόσθετη επένδυση 500 εκατομμυρίων λιρών στις Βρετανικές εγκαταστάσεις παραγωγής του ΜΙΝΙ (UK MINI) αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο της Οξφόρδης στο παγκόσμιο παραγωγικό μας δίκτυο. Καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία του MINI είναι οι ικανότητες, το πάθος και η αφοσίωση των συνεργατών μας».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βρετανού Πρωθυπουργού στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης, ο Arndt εξέθεσε τα σχέδια της εταιρίας για τις δραστηριότητές της στη Βρετανία. Το μεγαλύτερο...
μέρος της επένδυσης θα διατεθεί στις νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή της επόμενης γενιάς ΜΙΝΙ. Αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Εργοστασίου της Οξφόρδης και στην περιφρούρηση των θέσεων εργασίας στη μονάδα πρεσών του Swindon και στο εργοστάσιο κινητήρων της εταιρίας στο Hams Hall κοντά στο Birmingham. Από το 2000 μέχρι σήμερα, το συνολικό ύψος της επένδυσης του BMW Group σε όλες τις Βρετανικές δραστηριότητές του υπερβαίνει τα 1,5 δις λίρες.

Ο Cameron δήλωσε: «Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που οδηγώ σήμερα ένα γνήσιο Βρετανικό σύμβολο εκτός της γραμμής παραγωγής. Το 2.000.000ό MINI που κατασκευάστηκε εδώ, στην Οξφόρδη, συμβολίζει τη δύναμη της Βρετανίας στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου και την επιτυχημένη πορεία της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το MINI δεν αποτελεί απλά σύμβολο του βιομηχανικού παρελθόντος μας αλλά και ενός θαυμάσιου βιομηχανικού μέλλοντος που φιλοδοξούμε να χτίσουμε».

Το επετειακό MINI είναι το βραβείο σε μία παγκόσμια καμπάνια του Facebook “2 Million MINI – 2 Million Faces” (2 Εκατομμύρια ΜΙΝΙ – 2 Εκατομμύρια Πρόσωπα) που θα συγκεντρώσει τα πρόσωπα δύο εκατομμυρίων οπαδών του ΜΙΝΙ σε έναν ειδικό τοίχο (wall) του Facebook. Ο νικητής θα επιλεγεί τυχαία με τη λήξη του διαγωνισμού στις 30 Σεπτεμβρίου.



Ο Jürgen Hedrig, επικεφαλής του Εργοστασίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα εκπληκτικό ορόσημο για το Εργοστάσιο της Οξφόρδης και το έμψυχο δυναμικό του. Η Οξφόρδη αποτελεί τον πυρήνα της παραγωγής MINI επί μία δεκαετία. Οι εργαζόμενοί μας είναι περήφανοι που αποτελούν συντελεστές αυτής της επιτυχίας». Το πολυτελές ‘μικρό’ πωλείται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με 216.302 οχήματα που παρήγαγε το 2010 και με εξαγωγές σε πάνω από 90 χώρες σε όλο τον πλανήτη, το MINI ήταν τρίτο μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων στη Βρετανία, διεκδικώντας το 17% της σχετικής εθνικής παραγωγής. Στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή τέσσερα μοντέλα MINI: MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman και το νέο MINI Coupé. Ένα πέμπτο μοντέλο, το MINI Roadster, θα προστεθεί στο τέλος της χρονιάς.

Η επιτυχία του MINI brand επιβεβαιώνεται και από τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης από το 2001. Την εποχή εκείνη, με μία βάρδια και περίπου 2.400 εργαζόμενους κατασκευάζονταν 300 αυτοκίνητα την ημέρα. Σήμερα, μία ομάδα 3.700 ατόμων εργάζεται σε δύο βάρδιες, πέντε ημέρες την εβδομάδα και κατασκευάζει μέχρι 900 αυτοκίνητα την ημέρα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η μέγιστη δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου έχει αυξηθεί από 100.000 μονάδες το χρόνο σε πάνω από 200.000 μονάδες. Μεσοπρόθεσμα, το εργοστάσιο θα φτάσει σε ετήσια δυναμικότητα 260.000 μονάδων.


Η συμβολή του BMW Group στην οικονομία της Βρετανίας

Η Βρετανία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά σε όλο τον κόσμο, μετά τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα, με πωλήσεις που το 2010 ανήλθαν στα 154.750 οχήματα των brands BMW, MINI και Rolls-Royce.

Τα μοντέλα της Rolls-Royce κατασκευάζονται στη Βρετανία επί 107 χρόνια. Η εταιρία επενδύει συνεχώς στις εγκαταστάσεις της στο Goodwood (West Sussex) από το 2003 που επαναλανσαρίστηκε το 2003, και θα συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, ανταποκρινόμενη στην ανάπτυξη του brand.

Το εργοστάσιο κινητήρων της BMW στο Hams Hall σημείωσε νέο ετήσιο ορόσημο παραγωγής το 2010 με 385.051 κινητήρες, που μεταφράζεται στο 16% της συνολικής παραγωγής κινητήρων στη Βρετανία.

Μία έκθεση της Oxford Economics υπογραμμίζει τη σημασία του BMW Group στην οικονομία της Βρετανίας. Η εταιρία και το δίκτυο εμπόρων της απασχολούν άμεσα περίπου 18.000 άτομα, ενώ το δίκτυο προμηθευτών και τεχνικής υποστήριξης υποστηρίζει πάνω από 46.000 θέσεις εργασίας συνολικά στη Βρετανία.

Το 80% των MINI και των 90% των αυτοκινήτων Rolls-Royce που παράγονται στη Βρετανία εξάγονται. Συνολικά, αυτοκίνητα και κινητήρες αξίας 2,4 δις λιρών εξάγονται κάθε χρόνο, κάνοντας το BMW Group σημαντικό εξαγωγέα της Βρετανίας, υπεύθυνο για το ένα τοις εκατό περίπου όλων των αγαθών που εξάγονται από Βρετανικές εταιρίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...