Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζημιές έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό τα εργοστάσια της Toyota Motor Corp, της Honda και της Nissan - Προσωρινή διακοπή παραγωγής

Ζημιές έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό τα εργοστάσια των μεγαλύτερων ιαπωνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Toyota Motor Corp, της Honda και της Nissan. Ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της χώρας έπληξε τα πυρηνικά εργοστάσια, αλλά και τις παραγωγικές μονάδες πλειάδας εταιρειών προκαλώντας διακοπές στην παροχή ενέργειας.

Η Toyota...
από την πλευρά της, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι έκλεισε και 12 εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, ενώ η Honda Motor θα σταματήσει την παραγωγή των εργοστασίων της σε τέσσερις περιοχές.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν είναι γνωστό πόσο θα πάρει στις εταιρείες να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες, όσο η τρέχουσα κατάσταση παραμένει τέτοια στα ενεργειακά εργοστάσια.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι τα κέρδη της Toyota αναμένεται να υποχωρήσουν 6 δισ. γιεν (73 εκατ. δολάρια) για κάθε ημέρα που η εταιρεία διακόπτει την παραγωγή, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τις Honda και Nissan Motor, εκτιμάται στα 2 δισ. γιεν ημερησίως.

Η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power Co (TEPCO) σχεδιάζει την παροχή ηλεκτροδότησης σταδιακά, ανά ώρα και περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως θα διακόψει την παραγωγή της στην Ιαπωνία τουλάχιστον ως τις 16 Μαρτίου, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής.

Η διακοπή της παραγωγής από τις 14 ως τις 16 Μαρτίου θα μειώσει κατά 40.000 των αριθμό των παραγομένων οχημάτων, διευκρίνισε η Toyota, η οποία σταμάτησε την λειτουργία και των 12 εργοστασίων της, αμέσως μετά το σεισμό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με την εταιρία, για την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Οι θυγατρικές της Toyota, αυτοκινητοβιομηχανίες Hino Motors και Daihatsu Motor, ανακοίνωσαν ότι θα πράξουν το ίδιο, ενώ η Isuzu Motors ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα διακόψει την τοπική παραγωγή από σήμερα μέχρι την Παρασκευή.

Η Honda Motor σταμάτησε την παραγωγή σε άγνωστο αριθμό εργοστασίων της εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών που προμηθεύεται από εργοστάσια στην πληγείσα περιοχή, μετέδωσε το Kyodo.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τα εργοστάσια της Honda παρέμειναν όλα κλειστά σήμερα, εκτός από ένα όπου κατασκευάζονται μοτοσυκλέτες στη νήσο Κιούσου, στα νότια, το οποίο θα κλείσει αύριο Τρίτη.

Η Honda κατασκεύασε 69.170 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο, στην Ιαπωνία, όπου κατασκευάζεται το 22% των αυτοκινήτων της.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...