Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel περνά στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, από το Ampera στο Zafira Tourer Concept


* Σε πλήρη ετοιμότητα: Παγκόσμια πρεμιέρα του Ampera παραγωγής
* ‘Lounge On Wheels’: Το όραμα της επόμενης γενιάς Zafira
* Ελάχιστες απαιτήσεις καυσίμου: Το σύστημα Start/Stop βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση των ecoFLEX
* Σχεδιαστικά ανανεωμένα: Τα Νέα Antara και Corsa κάνουν το ντεμπούτο τους το 2011

Η έκδοση παραγωγής του επαναστατικού ηλεκτρικού οχήματος εκτεταμένης αυτονομίας Opel Ampera, θα κάνει τη μεγάλη πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011 (3-13 Μαρτίου). Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου προγραμματίζονται πριν από τα τέλη της χρονιάς. Έτσι η Opel πραγματοποιεί την υπόσχεσή της να γίνει η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που θα λανσάρει αυτή την κορυφαία τεχνολογική καινοτομία στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα πάρουν επίσης μία γεύση από το μελλοντικό Opel Zafira επόμενης γενιάς: Το Zafira...
Tourer Concept προάγει την ευελιξία εσωτερικού σε νέα επίπεδα άνεσης και τεχνολογικής εξέλιξης αποτυπώνοντας την κομψότητα ενός ‘Lounge On Wheels’.

Το μέλλον της Opel ως ηγέτη στο χώρο της βιώσιμης μετακίνησης προβάλλεται και μέσα από τα τελευταία μοντέλα ecoFLEX. Ανάμεσα στα εκθέματα της Opel τα ανανεωμένα Corsa και Antara που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2011.

Opel Ampera παραγωγής – προσιτή ηλεκτροκίνηση

Τηρώντας τις υποσχέσεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια, η Opel παραμένει ‘δημιουργός νέων τάσεων’ με το φετινό λανσάρισμα του Ampera στην αγορά. Η έκδοση παραγωγής του Opel Ampera που κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης δεν αποκλίνει από τους στόχους που τέθηκαν στη φάση εξέλιξης, ενώ η τολμηρή σχεδίαση παραμένει πολύ κοντά στα αρχικά πρωτότυπα.

Το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Opel Ampera θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη κατάλληλο για καθημερινή χρήση: οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν ότι μία αποφορτισμένη μπαταρία μπορεί να επηρεάσει το ταξίδι τους. Με ένα μοναδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης που προσφέρει ζωηρή επιτάχυνση και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία, το πεντάθυρο Ampera φιλοξενεί με άνεση τέσσερις επιβάτες και διαθέτει πλούσιο χώρο αποσκευών. Το Ampera παραμένει ηλεκτροκίνητο σε όλες τις συνθήκες και ταχύτητες. Για τα πρώτα 40 - 80 χιλιόμετρα, χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Όσο κινείται με ηλεκτρισμό από τη μπαταρία, το Ampera δεν καταναλώνει καθόλου καύσιμο και δεν εκπέμπει ρύπους.

Ανεξάρτητες έρευνες έδειξαν ότι περίπου το 80% των Ευρωπαίων οδηγών διανύουν λιγότερο από 60 χιλιόμετρα την ημέρα, που σημαίνει ότι το Ampera ικανοποιεί με άνεση τις ανάγκες τους. Όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί σημαντικά, το όχημα μπορεί να επαναφορτιστεί σε τέσσερις ώρες περίπου μέσω 230V σε μία στάνταρ πρίζα του δικτύου ηλεκτρισμού. Λόγω της ταχείας επαναφόρτισης της μπαταρίας, τα περισσότερα Ampera πιθανότατα θα λειτουργούν αποκλειστικά στο πρόγραμμα της μπαταρίας. Για μεγαλύτερα ταξίδια, ένας βενζινοκινητήρας-γεννήτρια μπορεί να επεκτείνει τη συνολική αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Χάρη στην τεχνολογία επέκτασης της αυτονομίας, το Ampera γίνεται το πρώτο καθημερινό αυτοκίνητο που καταργεί τις ανησυχίες και τα άγχη των οδηγών συμβατικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ο εξαιρετικά αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας 111 kW/150 hp παράγει ροπή 370 Nm από στάση. Επιταχύνει το Ampera από 0 στα 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 161 km/h.

Zafira Tourer Concept: ‘Σαλόνι Σε Τροχούς’

Στη Γενεύη, η Opel θα παρουσιάσει επίσης το όραμά της για τη νέα γενιά του μεγαλύτερου πολυμορφικού της οχήματος, του Zafira. Με σύνθημα το “Lounge On Wheels”, το Zafira Tourer Concept διαθέτει ένα ευάερο και φωτεινό εσωτερικό με υψηλή ποιότητα κατασκευής. «Χρησιμοποιήσαμε τη φιλοσοφία ‘lounge’ σε αυτοκίνητο» σχολιάζει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης Opel. «Ένα σαλόνι (lounge) είναι το μέρος στο οποίο θέλεις να ‘δραπετεύσεις’ και να χαλαρώσεις, εκεί που πραγματικά επιθυμείς να βρίσκεσαι. Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε την ίδια αίσθηση στο πολυμορφικό όχημα ενός όγκου δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο χώρο για τους επιβαίνοντες».

Με γνήσιο στυλ Zafira, το νέο πρωτότυπο της Opel προσφέρει υποδειγματική ευελιξία καμπίνας ικανοποιώντας σχεδόν όλες τις απαιτήσεις διάταξης χώρων και δίνοντας έμφαση στα πίσω καθίσματα. Η καμπίνα έχει μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες που επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φωτός, ενισχύουν το αίσθημα της ευεξίας και ανοίγουν ένα ‘παράθυρο στον έξω κόσμο’.

Το ευρύχωρο και προηγμένο εσωτερικό συνδυάζεται με ένα κομψό, ανάγλυφο και σπορ εξωτερικό. Στη νέα, τολμηρή φυσιογνωμία ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί προβολείς σε σχήμα φτερού που δημιουργούν μία δυναμική εμφάνιση.

Το Zafira Tourer Concept φέρνει τις φιλοδοξίες, την ποιότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες του Insignia στην κατηγορία μοντέλων ενός όγκου. Σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει απολαυστικά, ασφαλή και ξεκούραστα ταξίδια για όλους.

Οικογένεια Opel ecoFLEX: Μεγαλύτερη απόδοση χάρη στην επέκταση της τεχνολογίας Start/Stop

Η Opel φημίζεται για τις βιώσιμες και πρακτικές λύσεις μετακίνησης που όμως δεν υπονομεύουν την οδηγική απόλαυση. Τα μοντέλα Opel ecoFLEX χαρακτηρίζονται από μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 χωρίς να υστερούν σε επιδόσεις ή δυναμική συμπεριφορά – όλα σε προσιτή τιμή.

Η νέα οικογένεια ecoFLEX που εκτίθεται στη Γενεύη περιλαμβάνει δύο σημαντικές καινοτομίες:

* Το Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX συνδυάζει τώρα τον κινητήρα 70 kW/95 hp με τεχνολογία Start/Stop, επιτυγχάνοντας κατανάλωση μικτού κύκλου 3,5 lit / 100 km και εκπομπές CO2 94 g/km.
* Η τεχνολογία Start/Stop διατίθεται επίσης στη νέα έκδοση του Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 hp). Στο 5-θυρο μοντέλο μειώνει τις εκπομπές CO2 από 109 σε 104 g/km μόλις και την κατανάλωση μικτού κύκλου από 4,1 lit σε 3,9 lit / 100 km. Ενώ το 5-θυρο διατίθεται με και χωρίς σύστημα Start/Stop, το νέο Sports Tourer 1.3 CDTI ecoFLEX το περιλαμβάνει στάνταρ (κατανάλωση καυσίμου 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2109 g/km).

Με την επέκταση της τεχνολογίας Start/Stop σε όλη τη γκάμα μοντέλων, η Opel κάνει τώρα ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς το στόχο μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων. Η τεχνολογία Start/Stop διατίθεται τώρα με τα Opel Agila, Corsa και Astra. Πριν από το τέλος του 2011, θα προσφέρεται επίσης με τα Meriva, Zafira και Insignia.

Από το 2011 – το νέο πρόσωπο των Opel Antara και Opel Corsa

Από την άνοιξη του 2011 θα κυκλοφορήσει το αισθητικά ανανεωμένο Opel Antara με πιο τολμηρή εξωτερική σχεδίαση, νέους κινητήρες, νέες ρυθμίσεις πλαισίου και αναβαθμισμένο εσωτερικό. Το Opel Antara συνδυάζει σπορ ικανότητες εκτός δρόμου με υψηλή αξία χρήσης και αστική φινέτσα. Η πλήρως αναθεωρημένη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο νέες μονάδες 2.2 CDTI με 120 kW/163 hp και 135 kW/184 hp και ένα νέο βενζινοκινητήρα 2.4 ECOTEC με 123 kW/167 hp. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5 και εγγυώνται βελτιωμένες οδηγικές επιδόσεις με σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Τα δύο διαθέσιμα κιβώτια – ένα εξατάχυτο μηχανικό και ένα αυτόματο – έχουν αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς. Ανάμεσα στις βελτιώσεις του πλαισίου και της ενεργητικής ασφάλειας είναι η εξέλιξη του συστήματος ABS και της στάνταρ λειτουργίας Hill Start Assist (HSA) που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Μετά την γενική αναβάθμιση όλων των στοιχείων κάτω από την εξωτερική του εμφάνιση το 2010 – γκάμα κινητήρων, πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης – το Opel Corsa αποκτά νέα ‘γκαρνταρόμπα’ το 2011. Στυλιστικά ανανεωμένο, λανσάρει ένα πιο σπορ και εκφραστικό πρόσωπο. Νέες εξωτερικές αποχρώσεις και νέες φιλοσοφίες εσωτερικού καθώς επίσης και μία ποικίλη γκάμα εξατομικευμένων, σπορ εκδόσεων το κάνουν ελκυστικότερο από ποτέ. Το νέο multimedia “TOUCH & CONNECT” σύστημα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής, πλοήγηση με πλήρη κάλυψη για 28 Ευρωπαϊκές χώρες, Bluetooth, συνδέσεις για iPod και USB σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Η έκδοση 70 kW/95 hp ecoFLEX 1.3 CDTI τώρα με τεχνολογία Start/Stop επιτυγχάνει μείωση κατανάλωσης 8,7% στον αστικό κύκλο. Συνολικά, καταναλώνει 3,5 lit / 100 km και εκπέμπει CO2 μόλις 94 g/km. 
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...