Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνει το ντεμπούτο του τo Fiat 500 Coupe Zagato

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνει το ντεμπούτο του τo 500 Coupe Zagato, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από το παγκοσμίου φήμης σχεδιαστικό στούντιο του Zagato, σε συνεργασία με το Centro Stile της Fiat Group Automobiles.

Το 500 Coupe Zagato βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση στον εκθεσιακό χώρο της Fiat στη Γενεύη, και φυλακίζει τις ματιές των επισκεπτών με το design του. Το πρωτότυπο, ξεχωρίζει για τις τοξοειδείς αλλά ξεκάθαρα σπορτίφ γραμμές, έχοντας άμεση σχεδιαστική συγγένεια με τον πρόγονό του από τη δεκαετία του ’50, το οποίο επίσης βασιζόταν στο πλαίσιο του ιστορικού 500.

Παρά το γεγονός ότι το κλασικό δημιούργημα του Zagato από τη δεκαετία του ’50 ήταν ...
μία εντελώς διαφορετική παραλλαγή του 500, το concept του σήμερα, είναι βασισμένο στην ανάδειξη της διαχρονικής σιλουέτας του 500 που είναι ήδη πολύ κοντά σε αυτή ενός κουπέ αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ επιθετικό και, επιπροσθέτως, το μοναδικό σχέδιο της οροφής, με τη διπλή «καμπούρα» δίνει το πραγματικό στίγμα του Zagato. Όπως πολλά concept cars που βασίζονται σε ιστορικές εκδόσεις, έτσι και το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι 2+2 θέσεων, διατηρώντας τις εξωτερικές διαστάσεις του 500, με μήκος 3,55 μέτρα, πλάτος 1,63 και ύψος 1,49. Το μεταξόνιο είναι και αυτό αναλλοίωτο, με μήκος 2.300 χλστ.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κάτω από το εντυπωσιακό του αμάξωμα κρύβει τον επαναστατικό TwinAir κινητήρα των 105 ίππων, μεγιστοποιώντας την απόλαυση της οδήγησής του, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει –μέσω της φιλοσοφίας downsizing- εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Για να εξασφαλιστεί η μοναδική απόδοση του κινητήρα, χρησιμοποιείται η τεχνολογία turbomatching.

Ο TwinAir κινητήρας των 105 ίππων δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής του Group, εν τούτοις τα στοιχεία απόδοσής του, με ροπή στρέψεως 155 Nm στις 2.500 rpm και ισχύ 105 ίππους στις 5.500 rpm, τον καθιστούν ιδανικό για τοποθέτηση σε compact μοντέλα. Ας μην παραβλεφθεί το γεγονός ότι η ειδική ισχύς των 124 ίππων/λίτρο είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο, ανεξαρτήτως κατηγορίας κινητήρα, ενώ αν συνυπολογιστεί η απόδοση με τον πραγματικά πράσινο χαρακτήρα του κινητήρα και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και CO2 (95 g/km), τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο ανήκει στους καλύτερους κινητήρες του είδους του, στον κόσμο.

Σχεδιασμένο για νεανικό και δυναμικό κοινό και κυρίως, άνδρες, το 500 Coupe Zagato δεν αποκλείει τις προτιμήσεις των γυναικών, καθώς προσφέρει εκλεπτυσμένες χρωματικές επιλογές, ιδιαίτερα υλικά και στιλιστικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το πρωτότυπο παρουσιάζεται σε ένα ζωντανό κίτρινο, ένα ειδικό χρώμα τριών επιστρώσεων που τείνει προς το λευκό, δίνοντας έμφαση στο προφίλ του αυτοκινήτου, προσδίδοντάς του δυναμισμό, ζωντάνια, ενώ ταυτόχρονα, τονίζει την προσωπικότητά του. Αντίστοιχες είναι και οι επιλογές του εσωτερικού. Τα σπορ καθίσματα με τις ραφές στο σχήμα του διαμαντιού, το τιμόνι με τις κίτρινες εξωτερικές ραφές, το ταμπλό με τις λεπτομέρειες τονισμένες στο χρώμα του αμαξώματος.

Τέλεια συνδυασμένες με την έντονη σπορ προσωπικότητα του 500 Coupe Zagato, οι εξωτερικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν ένα δυναμικό σύνολο: τα χρωμιωμένα τμήματα, οι νέοι τροχοί των 17 ιντσών, τα ελαστικά διάστασης 205/40 R17, οι διάτρητοι δίσκοι και στους τέσσερις τροχούς.

Είναι ένα αυτοκίνητο με δυναμική παρουσία, ένα πρωτότυπο σε πλήρη εναρμόνιση με την αποστολή και την ιστορία της Fiat: να δημιουργεί αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν από το αυθεντικό τους στιλ, με εξελιγμένη τεχνολογία προσιτή σε όλους και να εφευρίσκει έξυπνες λύσεις που θα απλοποιούν και θα βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβαινόντων. Ένα απλό παράδειγμα: όπως και στη βασική έκδοση, έτσι και το 500 Coupe by Zagato, διαθέτει το “my-port”, μία πρακτική θύρα multimedia εγκατεστημένη στο ταμπλό που προσφέρει στον οδηγό, μεταξύ άλλων, δυνατότητα πρόσβασης, μέσω των smartphones, στο internet, αλλά και τη δορυφορική πλοήγηση.
[FIAT]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...