Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα Lancia Thema είναι γεγονός

Κάνοντας την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα από τις 3 έως και τις 13 Μαρτίου, η νέα Lancia Τhemaνέο Chrysler 300 δηλώνει έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στη θρυλική ιστορία της ιταλικής φίρμας. Το νέο μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς βασίστηκε στο και είναι έτοιμο, όπως η πρώτη Thema πίσω στο 1984, να αποτελέσει μια πραγματική εναλλακτική επιλογή στη μάχη της δυσκολότερης, αλλά και με το μεγαλύτερο πρεστίζ, κατηγορίας. Για να το πετύχει αυτό η νέα Thema συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: το μέγεθος, την άνεση και την επιβλητική παρουσία στο δρόμο, που αποτελούν τυπικά αμερικανικά χαρακτηριστικά, με την πολυτέλεια των Poltrona Frau® δερμάτινων εσωτερικών, την κορυφαία ηχομόνωση μιας μεγάλης Lancia και την προσοχή στη λεπτομέρεια και το πολυτελές ιταλικό design που εγγυάται το όνομα Lancia.

Αμερικάνικες διαστάσεις με ιταλικό στυλ
Με μήκος 5.084 χλστ., πλάτος 1.891 χλστ., ύψος 1.507 χλστ. και μεταξόνιο...
3.051 χλστ., η νέα Lancia Thema ξεχωρίζει στην κατηγορία των πολυτελών μπερλινών χάρη στο χαρακτηριστικό σχεδιασμό της. Στο μπροστινό μέρος η γρίλια συνδυάζει το λογότυπο της Lancia με τις οριζόντιες χρωμιωμένες μπάρες, που εκφράζουν κύρος και πολυτέλεια βρισκόμενες σε αρμονία με το επίσης χρωμιωμένο πλαίσιο από το οποίο περιβάλλονται. Η συνολική μπροστινή εικόνα ενισχύεται από δύο πρωτοποριακούς προβολείς δίπλα στους οποίους δεσπόζουν τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα οριζοντιωμένου «Π», προσδίδοντας στη Thema εντυπωσιακή εικόνα και παρουσία στο δρόμο.

Το προφίλ της νέας Thema θυμίζει έντονα τις «τετραγωνισμένες» αναλογίες της προκατόχου της με την προσθήκη πολυτελών φινιρισμάτων χρωμίου, που προσφέρουν ιδιαίτερα στο συνολικό στυλ. Το δυναμικό εμπρός μέρος«ενώνεται» ιδανικά με τις γραμμές της οροφής με συνέχεια στο πίσω μέρος που χαρακτηρίζεται από τα «παραλληλόγραμμα» φώτα της Thema. Η γωνία του παρμπρίζ είναι μελετημένη ώστε να εξασφαλίζει κορυφαία αεροδυναμική ενώ οι λεπτές κολώνες του αμαξώματος προσφέρουν εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα στον οδηγό της.

Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από το ενσωματωμένο σπόιλερ κάτω από το οποίο βρίσκεται το λογότυπο της Lancia, τις διπλές χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης, τη διακοσμητική λωρίδα χρωμίου που «υπογραμμίζει» την κλάση και το κύρος της νέας ναυαρχίδας της Lancia, αλλά φυσικά και από τα χαρακτηριστικά LED φώτα, ένα στοιχείο ασφάλειας, design και πολυτέλειας που χαρακτηρίζει πλέον όλες τις σύγχρονες Lancia.

Επιτομή πολυτέλειας και άνεσης
Η νέα Thema συνδυάζει τα κορυφαία στάνταρ της κατηγορίας με απαράμιλλη άνεση και πολυτέλεια, που ανέκαθεν ξεχώριζαν μια Lancia από τους ανταγωνιστές της. Το μοναδικού στυλ εσωτερικό προσφέρει στους επιβάτες κορυφαία άνεση, με μαλακά στην αφή υλικά, πολυτελή διάκοσμο με προαιρετικά θερμαινόμενα καθίσματα με δέρμα Nappa, ταμπλώ ντυμένο με δέρμα Poltrona Frau® , καθώς και επενδύσεις πραγματικού ξύλου στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες και στο τιμόνι. Επιπλέον το ταμπλώ προσφέρει τρισδιάστατη αίσθηση, που ενισχύεται από το διακριτικό φινίρισμα χρωμίου και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πίνακα οργάνων με χαρακτηριστικό μπλε φωτισμό («Sapphire Blue»). Ο ίδιος φωτισμός χρησιμοποιείται και στα LED της καμπίνας επιβατών, οι οποίοι απολαμβάνουν νέας σχεδίασης καθίσματα με ανάρτηση ελατηρίων (σε σχήμα S) με τα μπροστινά να προσφέρουν οσφυϊκή ρύθμιση 4 κατευθύνσεων με μεταβλητή ένταση.

Η νέα Τhema προσφέρει την κορυφαία ηχομόνωση στην κατηγορία χάρη στην παρουσία κάτω από το πάτωμα δύο «πινάκων» από συνθετικά υλικά, στα πολλαπλής επίστρωσης παράθυρα και παρμπρίζ, καθώς και στα ηχοαπορροφητικά υλικά στην καμπίνα των επιβατών και στους θόλους των τροχών.

Επιπλέον διάφορα μηχανικά μέρη σχεδιάστηκαν ειδικά για την Thema με σκοπό να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και κορυφαία οδηγική απόλαυση σε όλα τα είδη δρόμων και καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, η πρωτοποριακή εμπρός και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων διαθέτει διάταξη ψαλιδιών τέτοια, που στις στροφές διατηρεί κάθετους τους τροχούς στο δρόμο εξασφαλίζοντας κορυφαία πρόσφυση. Τα αμορτισέρ επίσης έχουν εξελιχθεί για να αποσβένουν ιδανικά κάθε ανωμαλία με τελικό αποτέλεσμα την εξαιρετικά ήσυχη καμπίνα επιβατών και την ιδανική ποιότητα κύλισης.

Δυνατοί κινητήρες, περιβαλλοντικά φιλικοί
Ο βενζινοκινητήρας της Thema είναι ο νέος κινητήρας V6 του Chrysler Group με την ονομασία Pentastar, που πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 και αποδίδει χάρη στην κορυφαία του τεχνολογία 292 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 353 Nm στις 4.800 σ.α.λ.. Χάρη και στο hi-tech 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, η νέα Thema επιτυγχάνει 230 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,2 δλ. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 199 γρ./χλμ ενώ η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 8,3 λτ./100 χλμ.

Οι δύο κινητήρες πετρελαίου, που επίσης πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5, προέρχονται από την ιταλική εταιρεία VM, πρωτοπόρο στην εξέλιξη κινητήρων πετρελαίου υψηλών επιδόσεων. Εξακύλινδροι, με διάταξη V (V6) και χωρητικότητα 3,0 λτ., αποδίδουν 190 και 224 ίππους και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Ειδικά η έκδοση με τους 224 ίππους αποδίδει 550 Nm ροπής από 1600 έως 2800 σ.α.λ., παρέχοντας αδιάλειπτη ισχύ κίνησης στο κομψό αμάξωμα της νέας Thema.

Tεχνολογία άνεσης
Η νέα Thema διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών Uconnect®, καθώς και κορυφαία τεχνολογία για την άνεση και την ψυχαγωγία των επιβατών. Από το σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής και τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό ως τη δυνατότητα εξατομίκευσης των ίδιων του των λειτουργιών, το στάνταρ σύστημα Uconnect® Touch προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες με μεγάλη και εύκολη στη χρήση οθόνη αφής 8,4’’ και δυνατότητα στους χρήστες να συνδέονται και να ελέγχουν περιφερειακές συσκευές (κινητά τηλέφωνα ή MP3 players). Στο επίπεδο εξοπλισμού Platinum, η Lancia Thema προσφέρει στάνταρ το αποκλειστικό σύστημα πλοήγησης Garmin με υπηρεσίες TMC Premium*, καθώς και ηχοσύστημα με 9 ηχεία, subwoofer και ενισχυτή 506 Watt.
*αναλόγως της χώρας

Koρυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια
Η νέα Lancia Thema προσφέρει περισσότερα από 70 προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων του Keyless Enter-N-Go (σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί) και του συστήματος ελέγχου ευστάθειας ESC – σύστημα που ενσωματώνει τα υποσυστήματα Ready Alert Braking και Rain Brake Support που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά της Thema. Παράλληλα το σύστημα Active Pedestrian Protection εξασφαλίζει τους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ για την διασφάλιση της άριστης ορατότητας τη νύχτα ή σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, η Lancia Thema διαθέτει ως στάνταρ αυτοπροσαρμοζόμενους προβολείς με τεχνολογία Xenon Smartbeam™. Προαιρετικά προσφέρονται συστήματα όπως, Adaptive Cruise Control (ACC – προσαρμοζόμενος αυτόματος πιλότος), Forward Collision Warning (FCS – σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης), Blind Spot Detection (σύστημα ελέγχου νεκρών σημείων), Cross Path Detection (για τον εντοπισμό κινούμενων οχημάτων σε οπισθοπορεία) και Parkview Rear Back-Up Camera (κάμερα οπισθοπορείας ενσωματωμένη στο ταμπλώ).

Η εμπορική καριέρα της νέας Lancia Thema στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...