Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η General Motors ενισχύει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες

Η General Motors ανακοίνωσε ότι ο Karl-Friedrich Stracke αναλαμβάνει χρέη CEO στην Opel, με ισχύ από 1ης Απριλίου, και ότι σκοπεύει να τον διορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Adam Opel AG, αυξάνοντας έτσι τη διοικητική του δύναμη, καθώς οι Ευρωπαϊκές δραστηριότητες της εταιρίες προχωρούν κανονικά βάσει του σχεδίου ανάπτυξης.

Ο Stracke διαδέχεται τον...
Nick Reilly, ο οποίος παραμένει επικεφαλής των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM και θα διοριστεί Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου. Ως CEO της Opel, ο Stracke θα αναφέρεται στον Reilly. Ο Walter Borst, Πρόεδρος & CEO του τομέα Διαχείρισης Ενεργητικού (Asset Management) της GM και σημερινός Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου, παραμένει τακτικό μέλος του.

«Η Ευρωπαϊκή αγορά και οι Ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες είναι σημαντικές για τη General Motors, και οι κινήσεις αυτές διασφαλίζουν μία άριστη ηγεσία καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας προς την ανάπτυξη και κερδοφορία» δήλωσε ο Dan Akerson, πρόεδρος & CEO της GM.

Ο Stracke, 55 ετών, είναι βετεράνος στη General Motors με προϋπηρεσία 32 χρόνων ενώ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει ηγηθεί του τομέα global vehicle engineering. Υπό την καθοδήγησή του, οι μηχανικοί και τεχνικοί της GM από όλο τον κόσμο έγιναν πρωτοπόροι στη δημιουργία νέων μοντέλων και τεχνολογιών αιχμής, όπως τα επαναστατικά οχήματα εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt και Opel Ampera.

Τα τελευταία προϊόντα που κυκλοφόρησε η Opel - Insignia, Astra και Meriva – είναι πολύ επιτυχημένα και έχουν κερδίσει πάνω από 50 περίοπτα βραβεία σε όλη την Ευρώπη μόνο πέρσι. Μέσα στη χρονιά, η εταιρία θα λανσάρει πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα όπως το Ampera και το μικρομεσαίο πολυμορφικό Zafira.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ηγούμαι μιας εταιρίας με τόσο πλούσια Γερμανική κληρονομιά σ’ αυτή τη φάση της ιστορίας της» δήλωσε ο Stracke. «Η Opel έχει ένα θαυμάσιο ανθρώπινο δυναμικό και μία συναρπαστική και καινοτόμο προϊόντική γκάμα. Ευελπιστώ σε ένα εύρωστο μέλλον».

Επιπλέον των υποχρεώσεών του στο Εποπτικό Συμβούλιο της Opel, ο Nick Reilly θα επιβλέπει τις Chevrolet και Cadillac στην Ευρώπη. Ο Reilly προσήλθε στη GM Europe το Νοέμβριο του 2009 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος Διεθνών Δραστηριοτήτων της GM στην Κίνα επί τρία χρόνια.

«Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Karl-Friedrich Stracke στη Γερμανία» δήλωσε ο Reilly.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα έχουμε έναν ηγέτη με την εμπειρία, το ταλέντο και τις μηχανολογικές γνώσεις του για να διευθύνει την Opel».

Τον Stracke θα αντικαταστήσει ο John Calabrese, εκτελεστικός διευθυντής του Global Vehicle Engineering. Ο Calabrese προσήλθε στη GM το 1981. Από τότε έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις-κλειδιά στις παγκόσμιες μηχανολογικές δραστηριότητες της GM.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...