Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eλεγχοι της εφορίας για οφειλές από τη μη καταβολή παλαιών τελών κυκλοφορίας

Ειδοποιητήρια σε κατόχους Ι.Χ. που ξέχασαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα αποστέλλουν οι εφορίες, που ξεκινούν σαρωτικούς ελέγχους για παλιότερες οφειλές.

Το Yπουργείο Οικονομικών με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1049/15-03-2011 ζητά από τις εφορίες να ξεκινήσουν διασταυρώσεις ανάμεσα στα ...
στοιχεία των φορολογουμένων και στα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Yπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος θα ξεκινήσει άμεσα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Θα συγκριθούν με τις πληρωμές του 2008, οπότε είχε γίνει ανάλογος έλεγχος και, σύμφωνα με τη διαταγή, θα ελέγχεται και πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας άλλων ετών.

Σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, η υποχρέωση καταβολής των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό.

Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές τελών κυκλοφορίας προηγούμενων κατόχων του ίδιου οχήματος, αυτά βεβαιώνονται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος του εκάστοτε κατόχου, μετά την ενημέρωσή του από τη ΔΟΥ που διαπίστωσε την οφειλή.

Ειδοποιητήριο

Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να ειδοποιηθούν υποχρεωτικά οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών, με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό, με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να τηρηθούν οι διατυπώσεις για την έγκυρη επίδοση της πρόσκλησης, δεδομένου ότι, μετά την ενημέρωση του φορολογουμένου και την παροχή των απόψεών του, είναι νόμιμη η σύνταξη του προστίμου και η ταμειακή βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα των αντίστοιχων μηνών που ακολουθούν.

Αν η συνολική οφειλή που προκύπτει από τη βεβαίωση είναι μέχρι εκατόν πενήντα ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...