Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κίνα η κορυφαία αγορά για αυτοκίνητα

Οι Ανώτεροι Εκτελεστικοί Σύμβουλοι του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που συμμετείχαν το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχετική έρευνα της PwC, είναι αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη παρουσιάζει ανοδική πορεία το 2011. Αυτή η άποψη υιοθετείται από το 90% των Ανώτερων Εκτελεστικών Συμβούλων της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι υποδεικνύουν ότι είναι σε κάποιο βαθμό αισιόδοξοι ή πολύ αισιόδοξοι ότι θα σημειωθεί αύξηση των εσόδων στους επόμενους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν το ίδιο ψηλό με το ποσοστό που αντιπροσώπευε την άποψή τους πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, σύμφωνα με την «14η Ετήσια Παγκόσμια Έρευνα Ανώτερων Εκτελεστικών Συμβούλων: Συνοπτικά Στοιχεία για τον Κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας» της PwC.

Οι Ανώτεροι Εκτελεστικοί Σύμβουλοι του κλάδου δήλωσαν επίσης ότι η Βραζιλία, η ...
Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα (BRIC) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν για την Κίνα, με ποσοστό 64% να τη θεωρεί κορυφαία μελλοντική αγορά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της PwC για την αυτοκινητοβιομηχανία (Autofacts), γύρω στο 80% της παγκόσμιας ανάπτυξης από το 2010 μέχρι το 2017 θα προέρχεται από αναδυόμενες αγορές, ενώ 34% του εν λόγω ποσοστού θα προέρχεται από την Κίνα. Η πρόβλεψη αυτή βρίσκει επίσης σύμφωνους και τους Ανώτερους Εκτελεστικούς Συμβούλους που συμμετείχαν στην έρευνα της PwC, με ποσοστό 64% να δηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κίνα.

Η Κίνα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων με πωλήσεις που ξεπερνούν αυτές των ΗΠΑ για το έτος 2009 και θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις στρατηγικές των κατασκευαστών του κλάδου. Στην Κίνα υπάρχουν ήδη περισσότερα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

O Rick Hanna, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εργασιών στον Κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας της PwC, σχολίασε σχετικά: «Οι εταιρείες αυτοκινήτων οι οποίες έχουν λάβει στρατηγικές αποφάσεις να επενδύσουν στην Κίνα και να ιδρύσουν κοινοπραξίες με Κινέζους εταίρους εμφανίζουν σημαντική αύξηση των εσόδων τους ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους κατά την τελευταία δεκαετία. Οι εταιρείες αυτοκινήτων αναγνωρίζουν τη σημασία του μεριδίου της εγχώριας κινέζικης αγοράς. Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα αειφόρα κέρδη θα εξακολουθούν να εξαρτώνται από την παραγωγή οχημάτων που οι καταναλωτές επιθυμούν να αγοράσουν, στη σωστή τιμή. Αυτό ισχύει και στην Κίνα όπως ισχύει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.»

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η καινοτομία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών. Για δεκαετίες, οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές αυτοκινήτων συνεργάζονταν στενά ώστε να εξασφαλίσουν την καινοτομία των προϊόντων τους και η τάση αυτή συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 76% των Ανώτερων Εκτελεστικών Συμβούλων της αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει να διαφοροποιήσει τις εταιρικές στρατηγικές του για προώθηση της καινοτομίας προϊόντων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

O Rick Hanna, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εργασιών στον Κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας της PwC, προσθέτει: «Σήμερα, η αλυσίδα εφοδιασμού εμφανίζει μια άνευ προηγούμενου ποικιλομορφία. Η βάση εφοδιασμού και οι συνεταιρισμοί έχουν επεκταθεί για να περιλάβουν κατασκευαστές μπαταριών, εταιρείες τεχνολογίας και εταιρείες ενέργειας για προώθηση της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων και των υποδομών για στήριξη της μελλοντικής ζήτησης και των τεχνολογικών πλατφόρμων στα οχήματα του σήμερα.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...