Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το τσιμέντο … στην υπηρεσία του περιβάλλοντος!


Κατά τη διάρκεια ενός έτους, η πόλη της Vanves κοντά στο Παρίσι, δοκίμασε ένα νέο τύπο σκυροδέματος σε έναν από τους δρόμους της. Το νέο αυτό υλικό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Πρόκειται πραγματικά για ένα μοναδικό πείραμα στη Γαλλία.Ο επιλεγμένος δρόμος, η οδός Jean Bleuzen, έχει ιδιαίτερη κίνηση: 14.000 έως 18.000 οχήματα περνούν από εκεί κάθε μέρα. Εξ’ ου και η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να θεσπίσει ένα καινούργιου τύπου τσιμέντο ώστε να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το εν λόγω σκυρόδεμα περιέχει διοξείδιο τιτανίου, το οποίο διεγείρεται από τον ήλιο και λειτουργεί ως καταλύτης για την καταστροφή των ρυπογόνων μορίων, όπως είναι τα οξείδια του αζώτου. Αυτή η διαδικασία, ονομάζεται ...
φωτοκατάλυση και παρέχεται από την εταιρία Ciments Calcia.

Παρά τα πολυάριθμα κτίρια, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ηλιόλουστος και καλά προστατευμένος από τους ανέμους. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την έντονη κυκλοφορία αυτοκινήτων συντελούν στην ρύπανση, προσφέροντας όμως παράλληλα και τις απαραίτητες συνθήκες για το συγκεκριμένο πείραμα.
Για την έρευνα, ο δρόμος χωρίστηκε σε δύο τμήματα 300 μέτρων, για 13 μήνες: το ένα τμήμα καλύφθηκε με κανονικό σκυρόδεμα, και το άλλο με το «πράσινο» τσιμέντο. Κατά τις ώρες που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα επίπεδα ρύπανσης, σημειώθηκε μείωση 40 έως 50 % στα οξείδια του αζώτου. Η μείωση αυτή παρατηρήθηκε σε έξι ημέρες, όταν δεν φυσούσε άνεμος και ο δρόμος ήταν καθαρός, δηλαδή, χωρίς λάδια, σημάδια από ολίσθηση ελαστικών, κλπ., αφού τέτοια στοιχεία μειώνουν την αποτελεσματικότητα του υλικού. Από τότε, το «πράσινο» τσιμέντο έχει μπει στους δημόσιους κήπους του Parcham στο Boulogne-Billancourt και σε μία αυλή σχολείου στο Bagnolet (και τα δύο κοντά στο Παρίσι).
Αν και τόσο η φωτοκατάλυση, όσο και οι βιομηχανικές της εφαρμογές έχουν τελειοποιηθεί, η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής εξαπλώνεται με αργούς ρυθμούς. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι οι τοπικές αρχές το βρίσκουν δύσκολο να πείσουν τους συμπολίτες τους, να εγκρίνουν οδικά έργα που οδηγούν σε μια αόρατη βελτίωση.
[CITROEN]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...