Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΛΟΠΕΣ ΑΚΡΙΒΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Ομάδα εκβιαστών στις φυλακές Μαλανδρίνου στην Ορεινή Φωκίδα


Η αστυνομική υπόθεση, που βγήκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, είναι εξαιρετικά διδακτική για κάτοχους και οδηγούς αυτοκινήτων που πέφτουν θύματα κλοπών.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο. Και επικεφαλής, σύμφωνα με την προανάκριση που έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας παλιός γνώριμος των Αρχών. Ο κακοποιός Σωκράτης Τσιριμιάγκος, βαρύ όνομα της παρανομίας, μετρ των έξυπνων ληστειών, παραβάτης σε πενθήμερες άδειες από τις φυλακές, που έπαιρνε και ξεχνούσε να επιστρέψει, αλλά και σημερινός τρόφιμος των φυλακών Μαλανδρίνου.


Σύμφωνα με στοιχεία από την δικογραφία, ο Τσιριμιάγκος, θέτοντας ως αρχηγείο του ένα… καρτοτηλέφωνο του σωφρονιστικού καταστήματος, είχε στρατολογήσει δίκτυο εκβίασης, με τη συνεργασία ενός 45χρονου και ενός 30χρονου, αλλά και με την βοήθεια δύο όμορφων Ουκρανίδων, 23 και 27 χρόνων. Κατά το τελευταίο εξάμηνο, η συμμορία έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα και στη συνέχεια... ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, ζήταγε λεφτά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες για να τους τα επιστρέψει.

Προσοδοφόρα «μπίζνα», σε χαλεπούς καιρούς...

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ήδη από τον Νοέμβριο του 2009 έκαναν «μπούκες» σε σπίτια των βορειοανατολικών προαστίων και έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα αλλά και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών παίρνοντας τα κλειδιά που έβρισκαν στα σπίτια.

Στη συνέχεια έδιναν «αναφορά» στο Τσιριμιάγκο, ο οποίος… απλώς σήκωνε το τηλέφωνο μέσα από το Μαλανδρίνο.

Ο αρχιληστής έπαιρνε από το τηλέφωνο των φυλακών (πράγματι, απίστευτο το γεγονός, ενδεικτικό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές) τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ και έκοβε «ταρίφες»: 1.000 ευρώ το Subaru και 5.000 για την Porsche, εάν θέλεις να το ξαναδείς». Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες ενέδωσαν στον εκβιασμό. Eνδεικτικά, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά:

Η Porsche είχε κλαπεί στις 20/1 από τη Γλυφάδα. Ο ιδιοκτήτης της δεν έβαλε χρήματα στον λογαριασμό που του δόθηκε.

Το Subaru εκλάπη από την Πεντέλη, και συγκεκριμένα από την οδό Καππαδοκίας. Ούτε ο ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου ενέδωσε. Κάποιοι άλλοι, όμως, την πάτησαν!

Για ένα Smart δόθηκαν 1.000 ευρώ. Για ένα Audi Α3, 2.000 ευρώ. Για ένα πολυτελές τζιπ, 3.000 ευρώ, για ένα Toyota, 2.000. Η εκβίαση συνεχιζόταν. Και ο θησαυρός μεγάλωνε.

Ο Τσιριμιάγκος όμως ήταν άτυχος. Γιατί έπεσε πάνω στον... Ιαβέρη του! Τον πρώην προϊστάμενο του Τμήματος Διαρρηκτών - Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, αστυνομικό διευθυντή Γιώργο Ζαφειρόπουλο, που σήμερα είναι διευθυντής της Βορειανατολικής Αττικής. Ο Ζαφειρόπουλος, που γνώριζε τα χνάρια του ληστή εδώ και χρόνια, κατάλαβε ότι η μηχανή κλοπών και εκβίασης είχε «άρωμα» Τσιριμιάγκου.

Η συμμορία συνελήφθη σε Παλαιό Φάληρο και Αγία Βαρβάρα.

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών. Από τις επτά εξ αυτών η εγκληματική ομάδα είχε μαζέψει ένα καλό «πουρμπουάρ» της τάξεως των 8.100 ευρώ. Όχι άσχημα, για μια βρομοδουλειά που γινόταν από ένα καρτοτηλέφωνο φυλακών...

http://www.zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...