Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΕΚΑ: Αρχίζει η «μάχη» κατά των πινακίδων


Στη μάχη ενάντια στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες μπαίνει και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σήμερα, ξεκινά η καθαίρεση 650 παρανόμων πινακίδων από το τμήμα της οδού Πειραιώς που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αθηναίων, ενώ θα ακολουθήσουν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου και σε επόμενη φάση άλλες κεντρικές οδοί, το κέντρο του Πειραιά αλλά και τα ιστορικά κέντρα επαρχιακών πόλεων.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια μπορούν να καταγγέλλουν την ύπαρξη παράνομων πινακίδων σε ειδική ιστοσελίδα.
Την ευθύνη της επιχείρησης αποξήλωσης παρανόμων πινακίδων στο κέντρο της Αθήνας αναλαμβάνει και πάλι η... Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ). Η ΕΑΧΑ είχε εκτελέσει με μεγάλη επιτυχία ανάλογο πρόγραμμα κατά την προ-ολυμπιακή περίοδο (2000-2004), επιδίδοντας περίπου 12.000 αποφάσεις χαρακτηρισμού πινακίδων ως αυθαίρετες και αποξηλώνοντας περίπου 5.500 πινακίδες από κεντρικούς δρόμους και κτίρια της πόλης.

«Από αυτή την περίοδο υπάρχουν περισσότερες από 700 δικαστικές αποφάσεις, άρα η νομολογία είναι πλούσια. Νομικά κενά δεν υπάρχουν», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος της ΕΑΧΑ Ντόρα Γαλάνη.

Η νέα επιχείρηση αποξήλωσης ξεκινά από την οδό Πειραιώς, από την Ομόνοιας έως τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, ενώ θα ακολουθήσουν οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου (συνολικά 650 παράνομες πινακίδες).

Όπως ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όλοι οι παρανομούντες έχουν ήδη ειδοποιηθεί και μάλιστα ορισμένοι έσπευσαν να κατεβάσουν μόνοι τις πινακίδες. «Με το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους διευρύνεται η αρμοδιότητα της ΕΑΧΑ και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις», ανέφερε.
Όλοι οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παράνομες πινακίδες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.illegalsigns.gr.

Πηγή: Καθημερινή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...