Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βενζινοπώλες:" Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιβάλλει την έκδοση αποδείξεων"


Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς όχι μόνον δεν επιβάλλεται , αλλά δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας.

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται: ''όπως γνωρίζετε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο όχι μόνο δεν επιβάλλει την έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις βενζίνης, αλλά πολύ περισσότερο δεν την επιτρέπει. Το καθεστώς αυτό αφορά και επηρεάζει πανελλαδικά το 95% των πρατηρίων, εκτός αυτών, που έχουν βιβλία Γ κατηγορίας και είναι υποχρεωμένα από τον Κ.Β.Σ να εκδίδουν αποδείξεις. Οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες που διαθέτουν οι επιχειρήσεις μας (αξεσουάρ αυτοκινήτων ψιλικά, Τύπος, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση - πλύσιμο, κ.α.).

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση του υπουργείου σας προκειμένου να διευκρινιστεί προς τους καταναλωτές η ισχύουσα νομοθεσία, επειδή με την ασάφεια που επικρατεί σήμερα βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τους πελάτες μας οι οποίοι θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή, δήθεν, θέλουν να φοροδιαφύγουν.

Με την ευκαιρία σας επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κλάδου, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων με την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων. Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών, όγκου καυσίμων θα διασφαλίσει όλους τους πρατηριούχους από τις καθημερινές αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ αγορασθέντων και πωληθέντων ποσοτήτων, εξ αιτίας των θερμοκρασιακών μεταβολών, των ελλειμματικών παραδόσεων κ.λ.π. και παράλληλα θα ελέγχει διαρκώς την τυχόν δασμοφοροδιαφυγή από παράνομη διακίνηση καυσίμων''.
kerdos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...