Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ: Σε ανοδικό κανάλι οι δείκτες


Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις της BMW για το 2010 και τις τράπεζες να καταγράφουν rebound στη Βρετανία.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,70% στις 5.181,75 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο 0,90% στις 5.590,27 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,57% στις 3.709,95 μονάδες.


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την BMW να σημειώνει κέρδη 2,2% μετά τις ανανεωμένες προβλέψεις της για τα κέρδη του 2010 και την Daimler να σημειώνει άνοδο 2,3% μετά την αναβάθμισή της από την HSBC.

Κέρδη και για την τεχνολογία, με την Infineon Technologies να σημειώνει άνοδο 4,4%, στον απόηχο της επιστροφής της στην κερδοφορία κατά το δ' τρίμηνο.

Ώθηση στις αγορές δίνει και ο τραπεζικός κλάδος της Βρετανίας, ο οποίος ενισχύεται μετά την άνοδο στις τιμές κατοικιών της χώρας, με την Standard Chartered να ενισχύεται κατά 1,8%, την HSBC να σημειώνει άνοδο 1,89% και την Barclays να καταγράφει κέρδη σχεδόν 3%.

Στο μέτωπο των μάκρο, ανοδικά κατά 1,2% κινήθηκαν οι τιμές κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής Ένωσης Μεσιτών.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, οι τιμές κατοικιών βρίσκονται υψηλότερα κατά 8,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2008.

Kατηγορηματικός εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Almunia μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και ζητώντας να μη δημιουργούνται φήμες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας καθώς δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

"Δεν υπάρχει σχέδιο Β, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει", επαναλάμβανε ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής, Joacquin Almunia στη ρεπόρτερ του Bloomberg με φόντο το χιονισμένο Νταβός.

Ο εκνευρισμός του Επιτρόπου ήταν φανερός, και συνεχώς διέκοπτε τη δημοσιογράφο για να "δώσει τέλος στις φήμες και στις παρερμηνείες που δίνονται από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, γιατί δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β στην ατζέντα".
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...