Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιθανή επιβολή Τελών Κυκλοφορίας ανάλογα με την χρήση του ΙΧ!


Το ενδεχόμενο της αναλογικής με τη χρήση φορολόγησης στα ΙΧ, και την κατάργηση της φορολογία ανάλογα με τα κυβικά, εξετάζει η κυβέρνηση. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η όποια διορθωτική κίνηση για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του είπε πως η κυβέρνηση περίμενε και τον τελευταίο πολίτη να απομακρυνθεί από το ταμείο και μετά να του πει πως έκανε λάθος με την απόφασή της και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι όμηρος του φιλελεύθερου λόμπι των Βρυξελλών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας «Ένα λάθος, δεν διορθώνεται με ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος». «Αν εννοείτε τα όσα λέτε περί νέας διακυβέρνησης, νέου ήθους γιατί δεν ακυρώνετε αυτή την αλλοπρόσαλλη αύξηση των τελών κυκλοφορίας;», διερωτήθηκε.

«Κάθε 15 μέρες αλλάζετε πολιτική για το κρίσιμο θέμα της οικονομίας και δεν θυμάστε αυτά που είπατε 15 μέρες πριν, ούτε καν αυτά που είπατε στις προγραμματικές δηλώσεις, ούτε καν αυτά που είπατε στο Ζάππειο και θέλετε να πιστέψουμε ότι μετά από 365 μέρες θα διορθώσετε το λάθος και θα το θυμηθείτε ότι είπατε κάναμε λάθος;», συνέχισε ο κ. Τσίπρας ασκώντας σκληρή κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Μόλις χθες έγινε γνωστό πως ο εισηγητής του Συμβουλίου Επικρατείας λέει ότι είναι αντισυνταγματική η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας μιας και αυτά μπορεί να καθοριστούν μόνο με νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή επανορθώστε λοιπόν σήμερα κιόλας κύριε Υπουργέ, επειδή οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι έχουν ήδη βουλιάξει, αλλάξτε πολιτική. Αναπτυξιακή και όχι εισπρακτική πολιτική έχει ανάγκη ο τόπος. Πολιτική για την εργασία και όχι για τους εργοδότες. Φορολογία για όσους δημιούργησαν την κρίση και όχι για τα θύματα της κρίσης. Πολιτική για τους πολίτες και όχι για τους τραπεζίτες κ. Παπακωνσταντίνου. Επανορθώστε τώρα αυτό το μεγάλο λάθος που κάνατε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας σε εφορίες και τράπεζες καθώς και αυτή για την κατάθεση πινακίδων. Όποιος δεν φροντίσει να προμηθευτεί μέχρι σήμερα το σήμα, θα μπορεί να το προμηθεύεται από εδώ και πέρα μόνο από τις εφορίες, προσαυξημένο με πρόστιμο.

Στο μεταξύ, εκδικάζεται σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση του Ινστιτούτου Καταναλωτών και τριών φυσικών προσώπων για τα για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι αντισυνταγματική η επιβολή τελών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...