Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ "ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ",,,


Το νέο έτος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς σχεδόν όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου προβλέπουν μείωση κερδών για το 2009. Ανάμεσα σε αυτές δεν εξαιρείται και η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τις αναλύσεις των οικονομολόγων της εταιρείας, η Toyota θα εμφανίσει ζημιά. Παρόλα αυτά δεν θα της κοστίσει -της εταιρείας- σημαντικά, αφού η μετοχή της το τελευταίο διάστημα σημείωσε πτώση μόλις 0,2% στην Ιαπωνία και μόλις 2,4% στη Γερμανία, πράγμα που δείχνει πως ακόμα δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις, η ζημιά προβλέπεται να φτάσει για το πρώτο τρίμηνο του 2009 τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, παρόλα αυτά όμως η ιαπωνική εταιρεία δε θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού. Πάντως, τα συνολικά κέρδη, παρά την οικονομική απώλεια, για το 2009 αναμένεται να φτάσουν τα 255 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ιάπωνες μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τους αριθμούς, όχι όμως και αυτοί της Honda που προβλέπουν πτώση των πωλήσεων κατά 67% το ερχόμενο έτος. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Koichi Ogawa, επικεφαλής της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της Honda: «Αυτό είναι πολύ, πολύ, πολύ κακό για τη Honda». Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και για τις άλλες εταιρείες. Για παράδειγμα, η Daihatsu ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής από 29.000 σε 16.000 μονάδες μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ η BMW εξετάζει την περαιτέρω μείωση της παραγωγής.
Εκτός όμως των αυτοκινητοβιομηχανίων, πρόβλημα υπάρχει και στις εταιρείες ελαστικών, καθώς η Bridgestone προβλέπει πτώση των κερδών της κατά 24%. Η Michelin αναμένει τα κέρδη της να μειωθούν περίπου κατά 210 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περικοπές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...